Férfire vágysz? Akkor nőies tulajdonságokkal tedd magad vonzóvá!

Írta: Király Eszter
2020 augusztus 31

Tedd magad vonzóvá olyan tulajdonságokkal, melyekkel ő nem rendelkezik, amire felkapja a fejét, és magától, győzködés nélkül mond igent. Tudd meg, mi kell neki, válj olyanná, amire egy férfi vágyik, legyél különleges, egyedi, amilyen csak nagy ritkán érhető el, és hidd el, nem kell hozzá hibátlan díszcsomagolás. Merj nő lenni! Ne akarj férfiasabb lenni nála, mert a legtöbb férfi még mindig olyan társat keres, aki azokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek belőle éppen hiányoznak. Hol a nőiesség, a lágyság, a fészekrakó ösztön, a nőies prioritások alapján vezetett élet? Ezek a tulajdonságok talán nálad is fellelhetők, de ha egyáltalán nem kerülnek kinyilatkoztatásra, ő soha nem fogja megtudni, hogy benned is léteznek. Olyasmit akarsz neki mutatni, amivel ő már eleve rendelkezik: keménység, pénzügyi függetlenség, sikeresség, versenyszellem, egzisztencia. De hol a nő?

Ameddig nem tudod úgy igazán az életedbe engedni, addig nem érkezik el a neked való férfi. Ameddig jól érzékelhetően hangsúlyozod a függetlenségedet, miközben belül szétmar a szeretetsóvárság, és olyat akarsz „eladni” egy férfinak, amivel az már eleve rendelkezik, akkor még csak az út elején jársz. Úgy kezded a bemutatkozást, hogy rengeteget dolgoztál azon, hogy ne legyél kiszolgáltatva másoknak. Ez mind dicséretes, mint ahogy az is, hogy kemény, céltudatos, sikeres, modern nő vagy, biztos egzisztenciával. Rossz hír, de sajnos erre egy férfi nem kapja fel a fejét, legfeljebb elismerését fejezi ki. Miért? Mert nem találja benne a Nőt. Udvariasan meghallgatja, talán még tiszteli is mindezért, de végig ott motoszkál majd benne a hiányérzet. Hol a Nő? Olyan tulajdonságokat mutatsz neki, melyek benne is ugyanúgy megvannak. Másra vágyik. Női energiákra vágyik. Lágyságra, finomságra, befogadásra, nőies tulajdonságokra vágyik.

Nem, a férfiak nem félnek az erős nőktől. Csak elkerülik őket, mindaddig, amíg a nők rá nem ébrednek arra a tényre, hogy egy erős nő az ő szemükben nem más, mint egy másik emberi lény. Markáns, férfias tulajdonságokkal, férfi virtussal, kinek az élethez való hozzáállását képes tisztelni, és aki talán üzlettársnak tökéletes, de nem társnak az életben. Ha férfit akarsz, akkor nőies tulajdonságokkal tedd magad vonzóvá. Nehéz dolgod lesz, ha ebben az eltolódott szerepegyensúlyú világban úgy döntesz, elő akarod hívni a benned élő Nőt. Ha valóban rá akarsz találni arra az ősi tudásra, amit nagyanyáink oly csendesen, minden görcsös megfelelési kényszer nélkül, magától értetődően, ösztönösen alkalmaztak. Ez a tudás ott van benned is, csak felszínre kellene csalogatni.

Kell majd ehhez bizonyos fokú szelídség. Kompromisszumkészség. Finomság. Lágyság. Félretett ego. És a döntés, hogy megadod neki magad, engeded magad végérvényesen megszelídíteni, és már nem támadsz védekezésből, hagyod, hogy ő kivegyen a kezedből minden önvédelmi fegyvert. Akkor már nem forgatod többé a bizalmatlanság, a félelem, a gyanakvás és a zárkózottság kardjait, fejedet a vállára hajthatod, és megbújhatsz az ölelésében. És rájössz, hogy ő nem valami betolakodó, aki a territóriumodra tör, nem akar elvenni egyáltalán tőled semmit, hanem inkább hozzá akar tenni az életedhez, és nem forog kockán a női erőd, a kreativitásod, a problémamegoldó készséged, az önállóságod, a jól bejáratott eddigi életed. Nyugodtan lehet vele közös világod, lélegezhetsz vele egy élettérben, és engedheted, hogy erős férfikeze még szebbé, még szerethetőbbé varázsoljon körülötted mindent. Engedheted, hogy még inkább felszínre hozza benned azokat a feminin jegyeket, melyek azzá a nővé tesznek, aki valójában vagy.

Engedheted, hogy szelídebbé tegye a vonásaidat, lágyabbá a mozdulatait, finomabbá a hangodat, hogy kihúzza neked a széket, hogy feladja a kabátodat, kinyissa az ajtót előtted... Nem azért mert ezekre képtelen vagy egyedül, hanem azért, hogy végre szövetséget alkossatok, társak legyenek, ő férfi legyen, te pedig nő. Ő jól tudja, nélküle is életben maradsz, felszínen maradsz, nem csúszol le, és nem húzod le magadhoz a mélybe. Meglátod, biztonságosan kötődik majd, még akkor is, ha éppen nem vagy szerethető. Felelős lesz érted, kettőtökért, és mindenért, ami eddig egyszemélyes életedet körülvette.

 

egyéni konzultáció - Király Eszteregyéni konzultáció - Király Eszter

Facebook Hozzászólások
Kapcsolat

Írj nekem!Kérem írja be a helyes választ:anyelfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!