Írásaim

Azért, hogy feldolgozd a múltat és letedd végre a múltcsomagot.

 • A társ az, akivel jó lehetek

  Egy társ látja a hibáimat, de nem hagyja azokat egészen rám, nem keres holtomiglan mentséget a gyengeségeimre, botlásaimra. Nem a cinkosom, a bűntársam a gyengeségben, a passzivitásban, az ígéret megszegésben, a tétlenségben, hanem mindig sokkal feljebb, és sokkal messzebbre néz, mint ahogyan én szemlélem magam. Azt látja bennem, amilyen lehetnék, kimondva, vagy kimondatlanul üzeni, hogy változzak, mutassam többnek magam, mert több is vagyok. A társ az, akivel jó lehetek és aki mellettem, értem, miattam lesz jó.

  2021 január 01
  Király Eszter
 • A nő önismerete, érett viselkedése rengeteget segít a férfinak abban, hogy az megnyíljon és felvállalja negatív érzéseit is

  Sokszor nekünk nőknek kell segíteni abban a férfit, hogy megnyíljon és visszajelzést adjon, ehhez azonban nekünk magunknak is meg kell tanulnunk igazán beszélgetni, és egy elfogadó, érzelmileg biztonságos közeget nyújtani. Nem vádaskodni, kritizálni, a múltat felemlegetni, elvárni, kifakadni, majd megsértődni. Csak ott van bátorságunk konfrontálódni, ahol biztonságban vagyunk. A konfrontáció jelzi a biztonságot, meg merjük mutatni „tökéletlenségünket”, a másiktól eltérő véleményünket, anélkül, hogy attól félnénk, megbántjuk a másikat, vagy elveszítjük elfogadását és szeretetét.

  2020 december 28
  Király Eszter
 • Csak azok tudnak méltón egymás mellett állni akik önmagukban is életképesek

  indenkinek valóban készen kellene állnia egy párkapcsolatra, mégpedig úgy, hogy az egyedüllétben már megszerezte a megfelelő szintű önismeretet, önbecsülést, és önbizalmat. Csak az tudja önmagát szívvel-lélekkel, mélyen átadni, aki elért már egyfajta önállóságot és érzelmi függetlenséget. Csak az tud  építő módon függő viszonyba kerülni a társával, aki a saját életét egyedül is irányítani tudja. Szeretnél boldogan élni valakivel? Akkor először meg kell tanulnod, egészséges önszeretettel, önbecsüléssel egyedül élni.

  2020 december 27
  Király Eszter
 • Ha egy kapcsolat nem jut el a felvállalásig

  A szívünk mélyén életszövetségre vágyunk, társra, akivel hazaérkezünk egymásban, mégsem hisszük, el, hogy jár nekünk a jobb, a több, hogy igenis állhatunk az első helyen valaki más életében, lehetünk Egyetlenek. Egy valódi elkötelezettségben nincs szükségünk B tervre, nem félelemből, gyávaságból, vagy kényelemből maradunk együtt. Csak a teljes önátadás, a kötődés, az elfogadás, a bizalom, a szövetség, a szeretek és szeretve vagyok érzése hozza el a megnyugvást, a vágyott hosszú távú érzelmi biztonságot.

  2020 december 27
  Király Eszter
 • Ő az

  Ő az, aki akkor jön, amikor az egyedüllétemben is megtanultam ragyogni, borús napokon kiszínezni önmagam, és a múlt minden ajtaját bezártam. Akkor jön, amikor eleget voltam már egyedül, és szép, büszke, méltóságot, egészséges önbizalmat sugárzó, teljes emberré formáltam önmagam. Amikor már nem vágyom olyan fájón-sajgón egy társra, teljes egésszé váltam, nem kiabálok, sírok a másik felemért.

  2020 december 23
  Király Eszter
 • Az elmulasztott lehetőségek utcája

  A tegnapi ölelés ma nem pótolható. Az elmulasztott lehetőségek utcájában soha el nem engedett és el nem hantolt álmok vannak. Örökké hiányzó érintések, soha meg nem született gyermekek, fel nem húzott jegygyűrűk és el nem táncolt táncok. Meg nem tett lépések, ki nem mondott mondatok, és soha meg nem adott utolsó esélyek. Csak a ma van, és csak a most. Most kell elmondani, és most kell esélyt adni, most kell az ujjára húzni, most kell átölelni, és megtenni azt a bátortalan lépést. Most kell táncolni.

  2020 december 22
  Király Eszter
 • Egy kapcsolat a legtöbb esetben akkor maradhat tartós, ha a férfi hódítja meg a nőt

  Olyan könnyű mindent a férfiakra fogni. Mert amikor kijelentjük, hogy a férfiak nem tudnak udvarolni, legtöbbször esélyt sem adunk arra, hogy ezt megtegyék értünk. Nőként nyíltan, talán kissé túl agresszívan kezdeményezünk, és rögtön fejest ugrunk egy kötöttségek nélküli, hedonista viszonyba, melyben akkor is benne maradunk, ha nem érezzük megbecsültnek magunkat. Engedjük a férfit udvarolni. Hagyjuk, hogy azokat a fegyvereket alkalmazza, amelyeket csak akkor használ, ha fontos csatába indul.

  2020 december 22
  Király Eszter
 • A nőt naponta meg kell hódítani, a férfit naponta el kell csábítani

  A nőt naponta meg kell hódítani, a férfit naponta el kell csábítani. Nem ahhoz sok idő, hogy csak a hibáit lássuk a másik embernek. A nőt minden pillanatban gyönyörűnek láthat a mellette álló férfi, és a férfi minden pillanatban lehet félisten, akitől elalél a szívünk. A kifogáskeresés, a „másfelé álmodás” csak annyi jelez, hogy valami baj van velünk.

  2020 december 19
  Király Eszter
 • A hűtlenséggel nem a szerető személyébe szeretünk bele, hanem abba a képbe, amit visszatükröz rólunk

  Kapcsolataink a legtöbb esetben nem annyira rosszak, hogy felrúgjuk azokat. Ám úgy gondoljuk, nem is elég jók ahhoz, hogy bennük maradjunk. A másik emberre, a rossz, működésképtelen, kihűlt kapcsolatra hárítani a hűtlenséget tévutakra visz, csak a lelkiismeret háborgását csökkenti ideiglenesen, és látszólag legalizálja is az új viszonyt. Az állandósult rossz közérzetben a szerető a kedélyjavító, ami azonnali enyhülést ad a felhalmozódott feszültségekre, a meg nem értettségre, a figyelem iránti vágyra. Egy hűvös kéz a halántékon, néhány óra saját világon kívüli lét, amikor nem kell gondolkodni, elvárni, megfelelni.

  2020 december 17
  Király Eszter
 • Az otthon ott van, ahol valaki azt szeretné, ha maradnál

  Hazaérni azt jelenti, hogy szembenézünk mindazzal, amit hátrahagytunk. Ahol értjük egymás nyelvét, ahol nem beszéljük dadogva a szeretenyelveket. Ahol nem veszítjük el a saját hangunkat, és nem válunk agresszívan kommunikáló, vagy sután dadogó, beszédhibás sárdobálókká. Ahol nem járkálunk lábujjhegyen, kiüresedett kapcsolatok csendjében.

  2020 december 17
  Király Eszter
 • A férfi, aki biztonságot nyújt

  Egy nő ma szinte mindenre képes férfijelenlét nélkül, de végül mégis a biztonságot nyújtó, nagybetűs Férfi dobogtatja meg a szívét. Aki kinyitja az ajtókat, felsegíti a kabátot, aki kiáll mellette, gondoskodik, felelősséget vállal, elköteleződik, aki Nőként bánik vele, és Férfiként viselkedik. És mindezt nem azért teszi, hogy női gyengeséget hangsúlyozzon, hanem éppen ellenkezőleg, férfias erőt sugároz: gondoskodik, felvállal, és törődik a számára fontos, szeretett emberek komfortérzetével.

  2020 december 12
  Király Eszter
 • A közelség és távolság egyensúlya szükséges ahhoz, hogy valóban lássuk egymás értékét

  Időnként távolság kell. Kell egy bizonyos távolság, hogy vonzó maradjon az ember a másik számára. Vonzani csak akkor lehet bárkit is, ha az nincs túl messze, de nem is fonódik rá egészen a másikra. Az, aki önbizalomhiánnyal küszködve kapaszkodik, előbb-utóbb elveszti a szexepiljét. Egy állandó összepréselődött, fojtó, vállainkba markoló, lépéseket ránk kényszerítő tánc sem kényelmes, vágyjuk a távolságot, a szabad levegőt, és az érzést, hogy időnként mi léphessünk közelebb, szabad akaratból, vágyból, önálló döntéstől vezérelve.

  2020 december 04
  Király Eszter
 • Szükség van arra, hogy egymást kölcsönösen az Egyetlen szintjére emeljük!

  A kapcsolatunkat fokozatosan átlengi majd a bizonytalanság, a „nem vagyok neki elég” érzése. Ha a társam másra figyel, másnak ajándékoz minőségi időt, és mással szeretkezik, akkor az már nem nevezhető semmilyen kapcsolatnak, inkább kirakatéletnek, melyben lakótársként egy élettérben, egy fedél alatt, egymástól eltávolodva létezünk.Vajon igazi lehet-e egy lelki kapcsolódás két ember között úgy, ha folyamatosan másokkal is megélik a testiséget? Ne féljünk kimondani: a nyitott kapcsolat is csak megcsalás, mely során erősen sérülhet mindkettőnk önbecsülése.

  2020 november 25
  Király Eszter
 • Érzelmi, lelki hűtlenség – az „ártalmatlan viszonyok”, melyek tönkretehetik a kapcsolatot

  Az érzelmi hűtlenség, ezek az „ártalmatlan viszonyok” nemcsak elveszik az időt és az energiát a párkapcsolattól, de könnyen vezethetnek fizikai megcsaláshoz, és végül szakításhoz. A problémákról mindig könnyedebben, fesztelenebbül tudunk beszélni olyan emberrel, akivel nincs konfliktusunk az élet más területein. Nem élünk együtt, nem ismeri a hibáinkat, rigolyáinkat, azt gondolja csodálatosak, izgalmasak, vonzók vagyunk,  és idővel a karjaiba zuhanunk.

  2020 november 25
  Király Eszter
 • Legyek én körötted valami szelíd és nem bántó emlék

  Attól a társtól, aki már nem képes kielégíteni igényeit, egy nárcisztikus személy minél előbb meg akar szabadulni. Ha nem képes többé kontrollálni partnerét, akkor azt kezdi kontrollálni, ahogyan az mások szemében létezik. Eljátssza a mártírt, az áldozatot, miközben lejárató kampányt indít, rágalmaz, és a jó hírét szabotálja. Elengedni azt jelenti, hogy tisztességesen istenveledet mondtunk. Annyit jelent, hogy sehogyan sem ragaszkodom többé. De legyek én körötted valami szelíd és nem bántó emlék, olyan, akire jólesik gondolni...” – írja Szabó Magda az Álarcosbálban. Akkor történik meg az elengedés, ha jelképesen elkészítjük múltunk „pozitív moziját”, és azt indulatok nélkül, szeretettel tudjuk végignézni.

  2020 november 20
  Király Eszter
 • A közöny a nő halálcsókja

  Ha udvariasan végighallgatja a férfiszónoklatot, majd elvonul, akkor mit tesz? Viselkedik. Akkor már nem vagy fontos. Semmi vagy. Ha a nő szeret, érzelem-vulkánkitörést zúdít rád, nem érdekli, hogy majd belefulladsz, hogy a pokolba kívánod hogy gyűlölöd, és szereted egyszerre, hogy megöl, felemészt ez a héjanász. Ha a nő szeret, számára ez az egyetlen ösztönös, járható út.

  2020 november 19
  Király Eszter
 • Szeretni, elengedni, beengedni, újra szeretni

  A talán az elköteleződni képtelenek szava, akik nem veszik észre, nem érzékelik, hogy valami véget ért, és hogy már régen nem fáj, hogy egyáltalán semmit éreznek, mégis benne topognak a régi, elhasznált életükben. Lezárult egy életszakasz, emberek jöttek, mentek, elmaradtak, elmúlt a jó, és elhalványult a borzalom.

  2020 november 18
  Király Eszter
 • Rajongás nélkül nem maradhat meg a szerelem

  A boldog párok nem azt várják egymástól, hogy a másik legyen tökéletes, legyen vele mindig minden olyan, mint a hollywoodi filmeken, és teljesítse be minden álmukat, hanem inkább úgy élik közös életüket, hogy együtt többek legyenek, feljebb léphessenek önmaguknál, és így a legjobbat tudják kihozni egymásból. Támogató megjegyzésekkel, dicséretekkel, konstruktív kritikákkal, pozitív visszacsatolásokkal, együtt fejlődve, kölcsönösen segítik egymást abban, hogy rátaláljanak legjobb énjükre.

  2020 november 16
  Király Eszter
 • Megmutatni, hogy egy férfinak hogyan kell bánni a nőkkel – ez is az apa feladata

  Mit adhat egy apa a lányának egy teljes családban? Mi az, amit egyedül ő taníthat meg a leghitelesebben? Egy lány életében az apának köszönhető a nő-férfi kapcsolatának kibogozása és megértése. Az apa egyelőre az egyetlen férfi az életében, és ahogyan az ő édesanyjával bánik, úgy kap folyamatosan visszajelzést arról, hogyan is működnek a párkapcsolatok.

  2020 november 07
  Király Eszter
 • Minél intelligensebb egy pár érzelmileg, annál nagyobb a valószínűsége, hogy együtt boldogan élnek

  Saját érzelmeinek felismerése mellett ugyanilyen fontos a másik ember érzelmeinek felismerése. Aki érzelmileg intelligens, az jobb emberismerő, képes ráhangolódni mások rezgéseire, ösztönösen, érzékenyen, és hitelesen olvas a szívben, megérti a testtartás, mimika, hangszín, gesztusnyelv üzenetét, hogy mind ezek mit árulnak el társa érzelmi állapotáról. Ez a fajta érzékenység, a helyes ítélkezés felbecsülhetetlen bónusz egy párkapcsolatban.

  2020 november 04
  Király Eszter
 • Két ember elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy visszatalálnak-e, döntés kérdése

  A szünet segíthet az újragondolásban, egymás újraválasztásában. Olyankor kissé hátralépünk, levegőhöz jutunk, kilépünk a nyomasztó konfliktushelyzetből, és jobban rálátunk önmagunkra, a másikra, halódó, vagy újra éleszthető szerelmünkre. Szükségünk van távollétre, és egy lenyugodott, objektív nézőpontra, ahonnan indulatmentesen kibogozhatjuk a kaotikus érzelmi szálainkat.

  2020 november 03
  Király Eszter
 • Az elengedés nem azonos a felejtéssel

  A felejtés során az emlékek halványulnak, vagy egészen törlődnek, míg az elengedés során elfogadjuk, és a megfelelő polcra helyezzük egymást, negatív, fájó érzéseinket, a haragot, a veszteséget, az alkalmatlanság sebeit. Azt jelenti, hogy találtam számodra egy méltó „rekeszt” a szívemben, és minden történés ellenére is képesek vagyunk tisztelettel és szeretettel gondolni rád. Ha ez nem történik meg, nem tudunk továbblépni.

  2020 november 03
  Király Eszter
 • Aki engem szeret

  Aki engem szeret, az tudja, hogy engem nagyon kell szeretni, mert különben olyanná válok, mint egy ridegen tartott, megriadt kis állat, aki elszokott az emberi érintéstől, és én rúgok, harapok, elfordulok, és beleveszek önmagam bonyolult, makacs csillagrendszerébe. Mert én egyedül is egész vagyok, nekem nem kell a másik felem, én nem keresem, nem támaszkodom, és már sarkig tárom az ajtót annak, aki menni akar.

  2020 november 02
  Király Eszter
 • Az egymásra fordított idő a szeretet igazi mértéke

  Egy párkapcsolat nem vezeti el önmagát. A mindkettőnk számára boldogságot hozó minőségi időben ott van minden, ami motorja lehet egy kapcsolatnak: tisztelet, figyelem, elismerés, intimitás, változatosság, meglepetés, apró ajándékok, örömet hozó szex. Ami még fontosabb: nem az együtt töltött idő mennyisége, hanem a ráfordított figyelem és lelki energia határozza meg egy-egy párkapcsolat minőségét.

  2020 november 01
  Király Eszter
 • Mikor számít valaki felnőttnek? – Út az érett párkapcsolatok felé

  Megmutatni a sebezhető énedet, komolyan venni a szerelmet, merni kötődni, elköteleződni. Ha óvatosan szeretsz, az nem bensőséges szerelem. Az csak rejtőzködés. Önvédelem. Túl sok szívtöréses baleseten estünk át, és még ki sem gyógyultunk belőlük teljesen.

  2020 október 30
  Király Eszter
 • A nő olyan férfi mellett marad, akit tisztel és akit hitelesnek tart

  Mi hódítja meg végleg a női szívet? Ha azt látjuk, hogy a férfi, akit választottunk hiteles és jó ember, méltó a bizalmunkra, méltó a tiszteletünkre. A nő, ha szeret, akkor tiszteli férfit. Abban a pillanatban, amikor nem képes tisztelni többé, megszűnik szeretni. Kihez marad hűséges a nő? Egy olyan férfihez, akivel nem sérül ez a szerelmes látásmód, a tisztelet kiváltsága.

  2020 október 29
  Király Eszter
 • Ha egyikünk fél a gyermekvállalástól

  A nők szorongása sokszor a kapcsolattal való rejtett elégedetlenséggel állnak összefüggésben, félnek attól, hogy egyedül maradnak a gyerekkel, mert egyáltalán nem bíznak abban, hogy a mellettük álló férfi képes a felnőtt felelősségvállalásra, a gondoskodásra, a valódi érzelmi jelenlétre és támogatásra.. Ellenérveket emelhetünk a gyermek megérkezése ellen, mint a szabadság elvesztésétől való félelem, vagy törések, traumák, kapcsolati zavar valamelyik szülővel, de ezeket a korlátokat azért emeljük, hogy ne kelljen szembenézni azzal a valósággal, amit számunkra a gyerekvállalás jelent.

  2020 október 20
  Király Eszter
 • A férfi olyan nőt választ, aki mellett ő jobb emberré válhat

  Egy férfinél az elköteleződés szándéka nem azon múlik, hogy a nő mit tesz érte, hanem sokkal inkább azon, hogy a kapcsolat hatására ő, a férfi mit akar megtenni, vagyis milyen emberré válik. Az elköteleződés döntése akkor születik meg benne, amikor felismeri, hogy a választott nő mellett jobb embernek érzi magát.Egy érett férfi olyan társat választ, akinek jelenlétével jobb embernek érzi magát és még inkább jobbá válhat. Nekünk nőknek engedni kell, hogy ez megtörténjen, ehhez azonban a viszont-szeretet és a feltétlen bizalom mellett az önszeretetünk, az egészséges önbecsülésünk ugyanúgy fontos.

  2020 október 20
  Király Eszter
 • Rendben lévő emberek tudnak rendben lévő párt alkotni

  Figyelmes és érzékeny arra, ami kettőnkkel és körülöttünk történik. Nem elégszik meg félmegoldásokkal, teljes egészében az életem része szeretne lenni. Minden tettével azt bizonyítja, hogy jóakaróm, bízhatok benne, és gondoskodása mögött is a felnőtt, érett felelősségvállalásra való képessége rejlik. Hogyan működik egy rendben lévő ember? Még akkor is szeret, még akkor is a jóllétemet, a boldogságomat akarja és segíti, ha ő már nem része ennek a boldogságnak.

  2020 október 11
  Király Eszter
 • A nő legvonzóbb és egyben legsérülékenyebb tulajdonsága: az önbizalom

  Az egészséges önbecsülés, az önszeretet az egyik legvonzóbb tulajdonság. Lehetek –e szexi vágyott ember a társam szemében, ha mindez hiányzik belőlem? Történhet szívtörés, romboló életesemény, ami az önszeretet elvesztéséhez vezet. De ami elmúlt, azt jobb lerúgni, mint egy rossz, elhordott bakancsot. Ha megbocsájtottam önmagamnak, akkor megtanultam a leckét, akkor többé nem ostorozom önmagam, hogy mi lett volna, ha...

  2020 október 10
  Király Eszter
 • A nő minél inkább szeretve van, annál pozitívabban látja önmagát és a kapcsolatot

  A nő a férfival való kapcsolódásban válik boldogság-megőrzővé. Ahol valódi szeretet, gondoskodás, stabilitás, támasz, biztonság, életegyensúly van, ott mindig jelen van a Nő. Egy nő akkor boldog, ha érzi, hogy szeretve van. És minél inkább szeretve van, annál pozitívabban, lelkesebben látja önmagát és a kapcsolatot, így lesz egyre boldogabb a mellette álló férfi. Ha a nő boldog a kapcsolatban, akkor mindenki boldog, mert minden  szándéka, erőfeszítése, cselekedete, szíve-lelke a család érzelmi és fizikai komfortját támogatja.

  2020 október 08
  Király Eszter
 • Sokszor nekünk nőknek kell megtanítani arra a férfit, hogy megnyíljon és visszajelzést adjon érzelmeiről

  Sokszor nekünk nőknek kell megtanítani arra a férfit, hogy megnyíljon és visszajelzést adjon, ehhez azonban nekünk magunknak is meg kell tanulnunk igazán beszélgetni, és egy elfogadó, érzelmileg biztonságos közeget nyújtani. Nem vádaskodni, kritizálni, a múltat felemlegetni, elvárni, kifakadni, majd megsértődni. Csak ott van bátorságunk konfrontálódni, ahol biztonságban vagyunk. A konfrontáció jelzi a biztonságot, meg merjük mutatni „tökéletlenségünket”, a másiktól eltérő véleményünket, anélkül, hogy attól félnénk, megbántjuk a másikat, vagy elveszítjük elfogadását és szeretetét.

  2020 október 03
  Király Eszter
 • Gázláng jelenség – Egy manipulatív párkapcsolat szorításában

  Az, aki egyszer a legfontosabb személy volt a manipulátor számára, könnyen a számkivetettek listájára kerülhet, és azzal szembesülhet, hogy mindent megtagadtak tőle: emberbaráti szeretetet, tiszteletet, elveszíthet, otthont, vagyont, mindent. Attól a társtól ugyanis, aki már nem képes kielégíteni igényeit, a manipulátor minél előbb meg akar szabadulni. Mert ha nem képes többé kontrollálni téged, akkor azt kezdi kontrollálni, ahogyan mások szemében létezel. Eljátssza a mártírt, miközben lejárató kampányt indít ellened, rágalmaz, és a jó híredet szabotálja.

  2020 október 03
  Király Eszter
 • Az elhanyagolás megöli a szerelmet

  Az elhanyagolás megöli a szerelmet. Már nem figyel rám, nem figyelünk egymásra, kiveszett a kapcsolatunkból a romantika, ezek a mondatok hangzanak el legtöbbször a tanácsadások alkalmain. Már nincsenek apró jelzések, visszacsatolások, melyen keresztül kifejeznék, mennyire fontos és értékes a másik.

  2020 október 01
  Király Eszter
 • Egyetlen ember mellett a döntést meghozni – ilyen az érett és az éretlen párkapcsolat

  Egy éretlen ember pontosan a „használd és dobd el” egyszer használatos, tárgyakra vonatkoztatott, modern időkben trendivé vált értéktudatot viszi át a párkapcsolataiba, mintha mindig csak egy pozitív tulajdonságokkal felruházott ideált látna, és idővel, a tűz lanyhulásával riadtan pislog körbe. Kiüresedést éreznek, magányt és végtelen unalmat a nagy szerelmi semmittevésben. Szomorúan állapítják meg, már nem működik a kémia. Az éretlen személyiség így kapcsolatról, kapcsolatra vándorol, mert szerinte azok mindig „sikertelenek”, kihűlnek valamiért, és elvesztik varázsukat.

  2020 október 01
  Király Eszter
 • Mitől függ a szenvedély? Mi kell ahhoz, hogy megmaradjon?

  A szenvedély önmagában nem tart össze egy kapcsolatot, de hiánya képes tönkretenni azt. A kezdeti évek égszakadás-földindulás érzése után, amikor a pattognak a szikrák és tombolnak a hormonok, párkapcsolatban eljönnek a hétköznapok. A kapcsolatunk dinamikája megszelídül, átalakul, de továbbra is érzelmi és biológiai igényünk kell, hogy maradjon a boldog testi szerelem.

  2020 szeptember 22
  Király Eszter
 • A legfontosabb, amit egy apa tehet a gyermekeiért, hogy szereti az anyjukat

  A gyermek érkezése is lehet életkrízis. Semmiképpen nem akar elvenni tőlünk bármit is, sokkal inkább csodálatos szerepgazdagodást ad ajándékba, családdá válunk. A legnehezebb talán, hogy időben visszatérjünk a férfi-nő kapcsolatba, hogy újra lássuk egymásban a Nőt és a Férfit, a szerető társat.

  2020 szeptember 21
  Király Eszter
 • Az eltávolodástól az elmélyülésig – A párkapcsolatok fejlődési szakaszai

  Ne vágyjuk vissza, ne akarjuk az első idők intenzitását visszahozni a kapcsolatunkba, mert bármennyire szeretnénk, ez nem lehetséges. Minden jól működő kapcsolat egyik titka, hogy elfogadjuk a tényt: a kötelékünk folyamatosan fejlődik, változik. Nem az a cél, hogy örökké a kezdeti szimbiózis, a szenvedélyszerelem állapotában lebegjünk, hanem hogy minden  életszakaszunkban, életciklus-változásban, és krízisben megtaláljuk az egymáshoz vezető utat. A szenvedély, a tűz szelídül, de mégis áthozható, átemelhető a párkapcsolati szakaszokon, ha úgy akarjuk.

  2020 szeptember 20
  Király Eszter
 • Meddig tart a kapcsolatunk?

  Kapcsolatunk addig tart, ameddig női kisugárzásom rád ragyog és megrészegít. Ameddig megleplek, megnevettetlek, rám csodálkozol, megilletődsz, és sírsz. Ameddig érzéseket váltok ki belőled, ameddig vakon megbízol mindenben, amit feléd nyújtok, nem érzékeled mérgező szerelmi bájitalnak, nincs gyanakvás benned, nincs félelem.

  2020 szeptember 08
  Király Eszter
 • Amit egy érett személyiség már nem követ el a párkapcsolataiban

  Mer hinni, bízni, komolyan venni a szerelmet, megtanul biztonságosan kötődni, és nem önmagából indul ki, hiszen ha az ő érzelmei törékenyek és illékonyak, akkor biztosan a másik ember ugyanilyen. Nem őrlődik a folytonos bizalmatlanság, gyanakvás és féltékenység vasmarkában, a birtoklási vágy, a patológiás féltékenység kikezdi a valódi szövetséget.

  2020 szeptember 07
  Király Eszter
 • Férfire vágysz? Akkor nőies tulajdonságokkal tedd magad vonzóvá!

  Tedd magad vonzóvá olyan tulajdonságokkal, melyekkel ő nem rendelkezik, amire felkapja a fejét, és magától, győzködés nélkül mond igent. Tudd meg, mi kell neki, válj olyanná, amire egy férfi vágyik, legyél különleges, egyedi, amilyen csak nagy ritkán érhető el, és hidd el, nem kell hozzá hibátlan díszcsomagolás. Merj nő lenni! Ne akarj férfiasabb lenni nála, mert a legtöbb férfi még mindig olyan társat keres, aki azokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek belőle éppen hiányoznak.

  2020 augusztus 31
  Király Eszter
 • Ha a nő sikeresebb lesz, tönkremegy a kapcsolat?

  Magas szintű tudatosság, és igen fejlett önismeret szükséges ahhoz, hogy egy férfi megfelelően tudja kezelni, ha a mellette álló nő munkájában elismertebb, és többet keres nála, főleg, ha a háztartásban és a gyereknevelésben is az övé a munka nagyobb hányada. A nő hozzáállásán nagyon sok múlik. Le tudja-e vetni a domináns, erős amazonszerepet, ahogyan átlépi a családi otthon küszöbét? Mennyi lágyságot, finomságot, női energiát menekít ki a férfiakhoz uniformizálódó karriervilágból? Hogyan tudja a férfit mind ezek ellenére önbecsülésében erősíteni, férfiszerepének megtartásában segíteni?

  2020 augusztus 23
  Király Eszter
 • Hegek

  A hegek azt jelentik, túléltük az éjszakát, pedig nyüszítve, homlokunkat a hideg ablaküveghez szorítva vártuk a hajnalt. A hegek azt jelentik, az Élet kézen fog, segít felállni a sarokból, segít újra ingatag lábainkra állni, és odakísér a tükörhöz. Tessék, nézz bele, simítsd végig ujjaiddal különös ismertető-hegeidet, legyél büszke rájuk, mert mind a háború emlékei, amit megnyertél.

  2020 augusztus 17
  Király Eszter
 • Melletted megállapodnék

  Valaki mégis kézen foghatna, és a tiszta érzések varázsgömbjén át megmutathatná milyen másfajta világ lehetne ez. Lelkem befagyott tavára szíveket rajzolhatna, velem ragyoghatna, őszintén, szépen, szétkaszabolt múltunkkal, sebeinkkel is gyönyörűnek látna, álmokat dédelgetne, és nem akarna többé elmenni onnan, ahol én vagyok. Valakinek egyedül én lehetnék a fontos.

  2020 augusztus 11
  Király Eszter
 • Jobb társ válik abból, aki elég bátor volt az egyedülléthez?

  Elérhetővé kell válni egy új kapcsolat számára, lelkileg teszed magad elérhetővé, kisugárzásod megváltozik, már nem a szerelemtől akarsz boldog lenni, nem azt üzeni minden megnyilvánulásod, hogy még mindig múltbeli, levetett kapcsolataid el nem varrt szálait rendezgeted.

  2020 augusztus 09
  Király Eszter
 • Tíz mondat, ami fontosabb és beszédesebb a szeretlek szónál

  Megosztom veled az örömömet, a negatív érzéseimet, az erőforrásaimat, a pénzemet, az otthonomat, a tapasztalataimat, és mindent, amivel kapcsolatunk erkölcsileg gazdagodik. Milyen szépen érzékelteti mindezt Gyurkovics Tibor Hajnal című versében. Szeretlek. Gyöngyöm a gyöngyöd/Tiéd a sóm, kanalam/mezítlen kell idejönnöd, /hogy rádadjam, ami van.

  2020 augusztus 08
  Király Eszter
 • Az anyagiak is megölik a szerelmet – Miért boldogabbak azok a párok, akik közös kasszával rendelkeznek?

  A pénzügyi közösség elmélyültebb érzelmi biztonságot teremt, párokkal végzett interjúk során kiderül, hogy a közös kasszával rendelkezők boldogabbnak, kiegyensúlyozottabnak ítélik meg magukat, éppen azért, mert egy kölcsönös bizalmon alapuló, védelmező kapcsolódásban léteznek. Boldogabbak, mert minél inkább megosztják a költségeket, annál inkább erősödik a szövetség érzése, a közös a felelősség, ez pedig elhozza a vágyott biztonságérzetet, erősíti a kötődést és a bizalmat, ami kapcsolatuk fejlődéséhez szükséges.

  2020 augusztus 04
  Király Eszter
 • Egy érzelmileg elérhetetlen férfivel kár terveket szövögetni

  Egy érzelmileg elérhetetlen férfi nagyon is jelen van, milyen kár, hogy ő meg csak fizikailag. A csábítás mestere, arcodba búgja édes-mézes szavait, ellene minden tudatos, okos, nagylányos érv hasznavehetetlen, és működésképtelen, hipnotizál, szuggerál, elbűvöl, varázsol, és kápráztat. Ezzel a típussal azonban ne kezdjünk párkapcsolati építkezésbe, vagyis ne rajzoljunk terveket, ne ássuk ki az alapot, és ne kezdjük el az építőköveket sem rakni, úgyis egyedül maradunk, ránk hárul a felelősség, az építés, a fejlesztés, az invesztálás vágya.

  2020 augusztus 01
  Király Eszter
 • Ha egyikünk túl sokat ad…

  Ha egyikünk túl sokat ad, egy ideig valóban nem vár kölcsönösséget, elég, ha látja a másik rendben van és boldog. Elég a másik jelenléte, és testi-lelki elköteleződése. De egyszer csak eljön az a pont, amikor saját áldozatkészsége, önalávetése, és társa igényeinek önmaga elé helyezése teher lesz, kiüresedik, elfárad, már nem tud miből adni. Ő is vágyja a kiegyenlítődést, a kölcsönösséget. Ha ez nem történik meg, ha továbbra is ő invesztál több érzelmi energiát a kapcsolatba, ha nem kapja meg a válaszkészséget, a törődést, a figyelmet, és a megbecsülést, akkor kihasználtnak, zaklatottnak, és boldogtalannak érezheti magát.

  2020 augusztus 01
  Király Eszter
 • Ahhoz, hogy valaki képes legyen a párkapcsolati elköteleződésre, le kell válnia a szüleiről érzelmileg és fizikailag

   „A férfi elhagyja apját és anyját, ragaszkodik feleségéhez, és lesznek egy testté.”(1Móz 2,24)” Nagyon fontos szempont, hogy mindkét félnél megvalósuljon a szülőkről való érzelmi és fizikai leválás az „elhagyás és ragaszkodás” kettős feltétele. Ez az elszakadás nem azt jelenti, hogy a férjnek vagy feleségnek végleg meg kellene szakítani a kapcsolatot a szüleivel és minden korábbi családtagjával. Sokkal inkább annak a fontos dolognak a felismeréséről szól, hogy az az egymás választásával, az egymás mellett meghozott döntéssel új család született, érzelmileg és anyagilag is kialakul független, felnőtt identitásunk.

  2020 július 30
  Király Eszter
 • Egy nő csak akkor ragyog, ha egy férfi ragyogtatja?

  A ragyogtatás nem valami kiemelt férfiúi funkció, nem az ő feladata az állandó fény, mintha csak egy lámpát kapcsolna fel egy színeit vesztett, szép, szomorú nő lelkének előszobájában. A nő testi és lelki komfortérzetéért való egyoldalú, kizárólagos felelősség egy idő után nagyon nyomja majd a férfivállat, felemészti, elszívja az erejét, végül veszi a kalapját, és távozik.

  2020 július 20
  Király Eszter
 • A férfiak többsége még mindig hagyományos szerepekben gondolkodik

  A férfiak többsége még mindig hagyományos párkapcsolati szerepekben gondolkodik. Nem azért akarnak gondoskodni, hogy a nő gyengeségét hangsúlyozzák, hanem éppen ellenkezőleg: férfias erőt mutatnak, és azt a fajta fontos felelősséget, hogy törődnek a szeretett emberek érzelmi és fizikai komfortjával. Ugyanakkor gyakran a nők nem kérnek a lovagiasságból, az előzékenységből, mert ennek olyan üzenete van számukra, hogy a férfi gyengébbnek tartja őket. Pontosan emiatt sok férfi ma félénknek tűnik, óvatosabb, bátortalanabb a férfias gesztusokkal.

  2020 július 19
  Király Eszter
 • A modern románcok egyre ritkábban végződnek happy enddel

  Mindig ott lakozik a kétség, minden egyes találkozásban. Ott vannak a félbehagyott, bújtatott utalások, hogy „nem vagyok még túl az exen”, és „nem állok még készen egy új kapcsolatra”, vagy „bonyolult kapcsolatban élek”, és nem merjük megkérdezni, hogy akkor mi a fenét keresel itt. Szavak nélkül is ráébredünk, hogy találkozásunk csak sebgyógyító, időrabló, vagy önbizalom izmosító, két kapcsolat közötti szexuális ámokfutás.

  2020 július 06
  Király Eszter
 • Csak az tud a társa felé őszinte elismerést megfogalmazni, aki saját magát is megbecsüli

  Mindenkinek szüksége van odaforduló, empatikus figyelemre, elfogadásra, bókokra, pozitív megerősítésekre, de a társunk „ragyogtatása”, önbizalmának folyamatos szárnyaltatása nem csupán egyikünk felelőssége, a helyes önbecsülés az önszeretet megerősítése belső önismereti munka.Csak az tud elismerni másokat, aki saját magát is elismeri. Csak az tud a társa felé is elismerést megfogalmazni, aki saját magát is megbecsüli. És csak az képes befogadni, észrevenni és értékelni a másiktól érkező megbecsülést is.

  2020 július 05
  Király Eszter
 • Az egyedüllét nem arról szól, hogy látványosan nem kellesz senkinek 

  Aki egyedül néz szembe a kihívásokkal, az óhatatlanul megerősödik, és később sem kényelmesedik bele a párkapcsolat puha, komfortos fészkébe, mint az, aki teljes ráutaltságban, passzív kiszolgáltatottságban, kikarózva éli életét. Egyedül is tudni kell virágozni, szoros gyökerekkel talpon maradni, tépáztatva lenni, majd újra erőre kapni, és felállni. Ez érdemel igazi tiszteletet, és így kellene élni ezt az életet mindenkinek.

  2020 július 04
  Király Eszter
 • Együtt vagyunk, de mégsem – A szexkapcsolatok lélektana

  Képtelenség az érzelmeinket kontrollálni, és egyszer csak azt érzékeljük, hogy a szexkapcsolatunkba érzelmek keveredtek, és már alig tudjuk szétválasztani egy komolyabb elköteleződéstől. Kétségbeesetten szeretnék megtartani a szabadságunkat, félünk megnyílni, őszintének lenni. Ódzkodunk feladni függetlenségünket, a véglegesség gondolata elborzaszt, az elköteleződéstől való tudattalan félelmünk megakadályoz abban, hogy teljesen felvállaljuk a kapcsolatot.

  2020 június 21
  Király Eszter
 • Az érzelmi megcsalás ugyanolyan, mintha szeretkeznél valaki mással

  Az idegennel váltott titkos, lélekápoló üzenetváltások, a felé sugárzott nagyfokú, érthetetlen bizalom, a véget nem érő, megnyugvást hozó lelkizések miatt otthon háttérbe szorulnak az összebújások, a közös programok, az együtt töltött minőségi idő. Az érzelmi hűlenség érzelmi kötődést jelent, megkapjuk azt az elismerést, csodálatot, figyelmet, amit a meglévő kapcsolatunkban nagy valószínűséggel nem.

  2020 június 19
  Király Eszter
 • Szeretetlen

  Egy szeretetlennel csak csendek vannak. Nincsenek egymásnak feszülő testek, nincsenek csókok, nincs érintés, ott dadogva, vagy egyáltalán nem beszéljük a szeretetnyelveket. Ott ketten vagyunk, de egyikük képtelen adni, a másik pedig már annyit kuncsorgott, tartotta a markát némi dicséretért, megerősítő szóért, hogy elfáradt benne.

  2020 június 15
  Király Eszter
 • Amikor nem kellesz eléggé

  Ezek a különös vonzalmak, plátói szerelmek, szexkapcsolatok, extrákkal fűszerezett barátságok a legértékesebb kincsünket, az időt pazarolják. Azért különösen nehéz kilábalni belőlük érzelmileg, mert furcsán érnek véget, hiszen hivatalosan soha nem is kezdődtek el igazán. Mindig ösztönösen vágyunk arra, hogy lezárjunk bizonyos életszakaszokat, elvarrjuk a ragaszkodás szálait, de egy majdnem szerelem általában úgy végződik, hogy egyikünk eltűnik, köddé válik, mintha sosem lett volna, és valamelyikünknek összetörik a szíve.

  2020 június 14
  Király Eszter
 • Kinek kell a bonyolult nő?

  Bonyolult nő vagyok, ezért nehéz engem szeretni. Bonyolult nő, bonyolult érzelmekkel, és bonyolult élettörténettel. Makacs vagyok, mert makacsul ragaszkodom az elveimhez, nem adom alább a szerelemnél, nem fekszem önként lélektelen gyönyörkeresők lábai elé, és elsétálok onnan, ahol semmi keresnivalóm.

  2020 június 12
  Király Eszter
 • Miért nem elég a szerelem?

  A szerelem nem elég, ha nem jár együtt tudatossággal, megfelelő önismerettel, ezen belül érzelmi intelligenciával, kompromisszumkészséggel, szeretetalapú kommunikációval, lemondással, türelemmel, döntéssel, és összetartó szeretettel. Senki nem születik igazi társnak, csak valaki mellett válhat azzá. És a társ az az ember, aki jelen van mellettem, és engedi, hogy belecsiszolódjon a kapcsolatunkba, engedi önmagát igazivá tenni. Egy kapcsolat elmélyüléséhez idő kell, csak így fejlődhet hosszabb távon erős kötelékké.

  2020 június 03
  Király Eszter
 • Hogyan és miért tart ki a szerelem? – 9 lelki feladat a jó házasságért

  Aki szeret, és meghozta a döntést, az bevárja a másikat, és együtt gyógyítják, javítják a sérült kötelék szálait. Elárulni, elhagyni egymást, csomagolni, és fejvesztve menekülni a helyszínről bárki tud, ahhoz nem kell nagy kurázsi. De egymás szemébe nézve valóban beszélgetni, romboló életeseményeink, tragédiáink, kibírhatatlannak tűnő viharaink idején is kitartani, a bajban összekapaszkodni: ez a szeretetteljes, valódi elkötelezettség lényege.

  2020 június 03
  Király Eszter
 • Megállapodni

  Megállapodni azt jelenti, hogy fészket rakunk. Hogy véget ért egy életünk, meghaltunk benne, por és hamu sem maradt belőlünk. Megállapodni olyan, hogy teljes erőből, és szabad akaratból benne élünk ebben a másikban, és kötődünk egymáshoz biztonságosan, végérvényesen, és bízom benned annyira, hogy becsukott szemmel, hátravetve magam, bele tudok zuhanni a karjaidba.

  2020 június 03
  Király Eszter
 • Egy befejezetlen történet vagyunk, egy soha be nem teljesült szép ígéret

  Egy befejezetlen történet vagyunk. Egy félbe maradt mondat, egy idő előtt szétpukkant szappanbuborék, egy soha be nem teljesült szép ígéret. Egy életerős, szemet gyönyörködtető virág, aminek érthetetlen módon túl korán lehullnak a szirmai, és soha nem borul színpompás virágba. Egy szó vagy a nyelvemen, amit nem tudok kimondani, ami nem jut eszembe, ezért mással helyettesítem, körülírom, de az már nem te vagy, nem vagy eredeti, csak egy szomorú, kényszeredett szinonima vagy.

  2020 június 01
  Király Eszter
 • Mi tesz ma egy férfit úriemberré?

  Szív nélkül nem lehetsz gentleman, nem elegendő a villantott mosoly, a vasalt ing, és a túltengő tesztoszteron pedig nem a férfiasság csimborasszója. A mai férfi lehet jóképű, határozott, sármos, és intelligens, de sajnos csak pasi marad, ha jellemfejlődése során az úriemberség kritériuma lemaradt félúton. Tudod, van a pasi, a férfi, és az úriember. Úriembernek lenni pedig nem kiváltság, hanem döntés.

  2020 június 01
  Király Eszter
 • Akarsz –e?

  Akarsz-e gyűrűt hordani, mely azt mutatja, történetünk soha véget nem érő, és az elején, közepén, s a végén csak mi ketten vagyunk főszereplők? Múltam mozifilmjét megismerni akarod-e? Akarsz-e legyinteni rá, és azt mondani, badarság, felejtsük el és rázzuk le végre, mint a cipőnkbe ragadt homokot?

  2020 május 29
  Király Eszter
 • Senki nem születik igazi társnak, csak valaki mellett válik azzá

  A társ az az ember, aki valóban jelen van mellettem, és tiszta lélekkel, rengeteg türelemmel, szeretettel, kompromisszumkészséggel, lemondással, vagy háttérben maradással engedi, hogy belecsiszolódjon abba a szerelembe és engedi is önmagát igazivá tenni. Egy kapcsolat megéréséhez, elmélyüléséhez idő kell, csak így fejlődhet hosszabb távon erős kötelékké.

  2020 május 25
  Király Eszter
 • A szeretlek szó egy nárcisztikustól

  Aki egyszer a legfontosabb személy volt a számára, könnyen a számkivetettek listájára kerülhet, és azzal szembesülhet, hogy mindent megtagadtak tőle: emberbaráti szeretetet, tiszteletet, elveszíthet, otthont, vagyont, mindent. Attól a társtól ugyanis, aki már nem képes kielégíteni igényeit, a nárcisztikus minél előbb meg akar szabadulni. Mert ha nem képes többé kontrollálni téged, akkor azt kezdi kontrollálni, ahogyan mások szemében létezel. Eljátssza a mártírt, miközben lejárató kampányt indít ellened, rágalmaz, és a jó híredet szabotálja.

  2020 május 16
  Király Eszter
 • Az intimitás meggyengülése az oka minden érzelmi eltávolodásnak

  Az intim kommunikáció szintje az érzelmi révbeérés állapota kapcsolatainkban.Ha ezt a szintet nem érjük el, idegenek maradunk egymás számára. A szex lesz az egyetlen, ahol ideig-óráig kapcsolódni tudunk, de mint tudjuk, a szenvedélyre épített kapcsolat homokra épül, egyetlen vihar, krízis, vészterhes időszak lerombolja. Az igazi kapcsolatoknak, a szövetségnek a lelki intimitás a sziklaszilárd alapja. 

  2020 május 14
  Király Eszter
 • Minden kapcsolat a kríziseken keresztül fejlődik, gazdagodik igazán – Melyek a leggyakoribb krízispontok a házasságban?

  A kapcsolatunk is egy rendszer, működéséhez befektetett szeretetenergia és kommunikáció szükséges. Nem az a cél, hogy örökké a kezdeti szimbiózis, a szenvedélyszerelem állapotában lebegjünk, hanem hogy minden  életszakaszunkban, életciklus-változásban és krízisben megtaláljuk az egymáshoz vezető utat.

  2020 május 05
  Király Eszter
 • Aki valóban el akar köteleződni, annak nincs B terve

  Aki valóban el akar köteleződni, annak nincs B terve. Nem töri a fejét szökési terveken, menekülési útvonalakon, és nem félelemből, gyávaságból, vagy kényelemből marad. Meddig tart egy kapcsolat? Ameddig ketten éltetjük, gyógyítjuk és működtetjük. Ha a szeretet valódi, akkor a vészterhes időkben is hűséges maradsz, akkor is, amikor a hűség talpig nehéz, amikor a legnehezebb szeretni.  

  2020 május 03
  Király Eszter
 • Anya

  Találtál nekem egy ösvényt, egy biztonságost, egy könnyen járhatót, ahol a legkevesebb az útonálló, a szívrabló, a bántalmazó. Az út porhanyós, világos, és göröngymentes, még a tüskés ágakat is félrehajtottad, ne érjen bántódás. Egy ideig ott haladtam mögötted, az általad kiválasztott utakon, aztán szándékosan lemaradtam, saját utamat keresve, sérülést, zúzódást, taposásnyomot szerezve, szembenézve rosszarcú kalandorokkal. Az anyáknak tényleg van jövőlátó csodamasinájuk, egy kaleidoszkóp, melyet elforgatva látják életünk jövőbeli pillanatait? A színeseket és a fekete-fehéreket, a szépeket és a rút, szomorút is. Micsoda finom szenzorok, milyen kifinomult ösztön ez.

  2020 május 01
  Király Eszter
 • Fel kell nőnünk ahhoz, hogy szövetségben élhessük meg a szerelmet

  Egy férfinek kialakult erkölcsi iránytűje van, hitelesen példát mutat, emberi kapcsolataiban is a minőségre, megbízhatóságra, tiszta, hagyományos értékekre helyezi a hangsúlyt. Egy pasit elvakíthatja az olcsó nő hamis gyöngyházfénye, az sem bánja, ha az aranyát ássa, de a férfi értéket teremt és értéket keres, nagybetűs Nőt, aki emeli őt, akivel fejlődhet, haladhat, úton lehet, és akinek jelenlétével még jobb emberré válhat.

  2020 április 27
  Király Eszter
 • Ha a megfelelő társra vágysz, keress olyat, aki rendben van saját magával és elégedett azzal, amit az élettől kapott

  Minden emberi kapcsolat megtanít valamire. És minden istenhozzáddal acélosodik a személyiség, fejlődik az önismeret, és mindig megtanulunk egy leckét önmagunk határairól, a kompromisszumkészségről, a konfliktuskezelésről, a tűrőképességről, a büszkeségről, vagy a hűségről. Minden találkozás egy életlecke, könnyebb, vagy nehezebb, és mindig tanulnivalót, feladatot, megválaszolatlan kérdést hordoz. Gyakran ott hibázunk, hogy a meg nem oldott feladatot, befejezetlenül hagyott önismereti munkát tovább cipeljük a következő kapcsolatba, ahol aztán rendre ugyanarra a sémára, ugyanazokat a hibákat elkövetjük.

  2020 április 21
  Király Eszter
 • Jobban szeretlek téged, mint az igazamat

  Az igazságérzethez való megrögzött, makacs ragaszkodás hozhat pillanatnyi önigazolást, elégedett érzést, de önmagában az igazság nem állítja helyre a békét, nem hozza vissza a bizalmat. Egy párkapcsolatban, de semmilyen emberi kapcsolatban nem hoz tartós megbékélést, ha konokul ragaszkodsz az igazságodhoz. Minél mélyebb, elkötelezettebb, intimebb egy kapcsolat, annál erősebb a békére való törekvésünk, és a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is képesek vagyunk nyitni a másik felé.

  2020 április 21
  Király Eszter
 • Beszéljünk, hogy rendbe hozzuk a kapcsolatainkat, nincs erre alkalmasabb idő, mint a most

  Ha megosztunk egy érzelmet, akkor elmélyítjük a bizalmat. Ha pedig nem engeded a szívedbe a másik embert, eltávolodsz tőle. Ha nem beszélünk, az hosszú távon kétséget, bizonytalanságot, gyanút, szorongást kelt. Sokan azt gondolják, a konfliktus és veszekedés ugyanaz a fogalom, pedig a konfliktus két világ konfrontációja, a veszekedés pedig hatalmunk fitogtatása, hatalomszerzési vágy a másik felett. A kapcsolatokat az érzelmek megosztása teremti és tartja fenn, mindaddig, amíg eldöntjük, ameddig működtetjük. Azzal, hogy elhallgatjuk érzéseinket, cinkosai leszünk a rossz működésnek. Ha elmondjuk, amit érzünk, megváltoztathatjuk közös világunkat, és a világot magunk körül. Beszéljünk, hogy rendbe hozzuk a kapcsolatainkat, nincs erre alkalmasabb idő, mint a most.

  2020 április 21
  Király Eszter
 • Amikor a szerelem téged választ

  Legyél elérhető a szerelem számára. Az elérhetőség nem azt jelenti, hogy már cseppet sem tartasz az újtól, hanem, hogy az összes jogos félelmed ellenére ki tudod mondani a következő a szavakat: készen állok, hajlandó vagyok, kíváncsi vagyok. Nem kell már semmilyen önvédelmi fegyver, két kezedet magasra emeled, és megadod magad az újnak.

  2020 április 19
  Király Eszter
 • A karantén vagy szétszakítja a párokat, vagy annyira megerősíti őket, mint eddig semmi más

  cselekvőképességbe helyezkedést a mély beszélgetések, a túlélőterv, a figyelem, a jelenlét erősítik, és az „együtt átvészeljük, egy csapat vagyunk, együtt megoldjuk” mondatok. A figyelemnek, hogy azt adjuk, amitől a másik szeretve, elfogadva, megnyugodva érzi magát, most különös jelentősége van. Az „itt vagyunk egymásnak” érzést kellene erősítenünk, azt, hogy tragédiáink, kibírhatatlannak tűnő, nagy viharaink idején is  összekapaszkodunk a bajban, és együtt tartjuk azt a tépett esernyőt. Ez a valódi szövetség lényege.

  2020 április 06
  Király Eszter
 • Ha eltűnik a vágy…

  Ha a kapcsolat elfáradt, az nem azt jelenti, hogy vége is van. Két ember, aki valaha képes volt egymást szeretni és vágyni, egy időre elfelejtheti az egymáshoz vezető utat, de hogy végleg eltávolodnak-e, vagy visszatalálnak egymáshoz, legtöbbször döntés kérdése. Ha eltűnik a vágy, a veszteség legtöbbször - akár szakember segítségével - visszafordítható, és olyan tanulságokat hordoz, melyek később kifejezetten megerősítik a kapcsolatunkat. Kettőnkön áll, hogyan változtatunk a hozzáálláson, a kommunikáción, a hangtónuson, az empátián, a gondolkodáson, a gondoskodáson, a türelmetlenségen, a fásultságon. Ha eltávolodtunk, ha elfáradt a kapcsolatunk, az nem azt jelenti, hogy annak vége is van.

  2020 április 03
  Király Eszter
 • Amíg fáj, addig van dolgod velem

  Amíg fáj, addig dolgunk van egymással. Amíg tombolok, kiabálok, hisztizek, sírok, panaszkodom, kérdőre vonok, magyarázatot várok, és gondolkodás nélkül az arcába borítom a sérelemzuhatagot, pontosan eddig fontos, eddig számít. Nem burkolózom némaságba, nem hagyom, hogy az értetlenség, csendes, kommunikációmentes, különálló, gyűlölet-szigetekre sodorja az egykor szép szerelmünket.

  2020 április 01
  Király Eszter
 • Boldogságunk egyedül az intimitás megélésének képességétől függ

  A kötődéstől rettegő ember nem ver igazi gyökeret sehol, nem kapaszkodik teljes szívvel, csak olyan Valójában a szívük mélyére temetett dühtől félnek, mely könnyen felszínre törhet, ha átadják magukat bármilyen érzelemnek. Attól félnek, hogy felébresztik gyermekkori elkeseredettségüket, haragjukat, félnek, hogy újra elárulják őket, mint ahogyan ezt gyermekként megélték. Ha szeretni kezdenek, ha megérinti őket a szerelem, akkor érzelmileg újra kiszolgáltatottá válnak.

  2020 március 16
  Király Eszter
 • Amikor nem tisztel eléggé

  Egy nő akkor lesz hűséges, ha felnézhet a férfira és képes tisztelni. Egy férfit csak úgy tisztelhetünk, ha képes bizalmat adni, és azt őrizni is tudja. Tisztelni annyi, mint jól szeretni. Mikor szeretem őt jól? Ha szeretve, megbecsülve érzi magát, ha boldogabb, szabadabb, örömtelibb az élete mellettem, mint nélkülem.

  2020 március 06
  Király Eszter
 • Egy jó társ biztonságban kell legyen ahhoz, hogy biztonságot tudjon adni

  Aki érzelmi biztonságot képes adni, az ő maga is biztonságban van. Ismer, és ért, mert figyel, tanulmányoz, és megjegyez, észleli szükségleteimet, vágyaimat, és én az övéit. Nem kell bármilyen hamisan csillogó, felállított eszményképekhez igazodnunk, nem farigcsáljuk egymás személyiségét a saját esztelen normáink szerint, nem idealizálunk.

  2020 február 10
  Király Eszter
 • Nem azért szeretlek, aki te vagy, hanem azért aki én vagyok melletted

  z igazán boldog párok tényleg a legjobbat hozzák ki egymásból, és hálásak tudnak lenni a változásért, amit egymás életébe hoztak. Senki nem tökéletes, mégis vannak, akik tökéletessé válnak egymás számára. Nem azt várják egymástól, hogy a másik teljesítse be minden elvárásukat, hanem úgy próbálják közös életüket vezetni, hogy együtt többek legyenek, feljebb léphessenek önmaguknál, és így valóban a legjobbat tudják kihozni egymásból.

  2020 február 03
  Király Eszter
 • Nekem férj kell

  Nekem férj kell, aki hozzám hű lesz, és velem megelégszik, mert eldöntötte, mert így akarja, és nem magyarázza be senkinek, hogy a monogámia szemenszedett képtelenség, a hűtlenség meg kizárólag a génelméletre fogható. Nekem férj kell, aki velem megállapodik, és nem megalkudik, akinek én nem kompromisszum vagyok, B terv, nem vagyok előző, félbe maradt szerelmek folytatása, és nem vagyok kiegészítés, nem vagyok második esély, és nem vagyok második nő.

  2020 január 27
  Király Eszter
 • Lehettem volna a mindened

  Lehettem volna a mindened, de csak csókos szeretőd, és jó ismerősöd voltam én. Az ismerős kifejezés nem is állja meg a helyét esetünkben, mert nem ismertük egymást valójában. A kapcsolatunk a következő vicces sémát követte: én kapartam, és mire léptem előre, te kettőt léptál hátra. Így tangóztunk, érintés, és szimmetrikus, gyönyörű, érzéki mozdulatok nélkül.

  2020 január 19
  Király Eszter
 • Mitől szexi a nő?

  Az önbizalom szexi. Nincs vonzóbb egy saját értékeivel tisztában lévő, önazonos nőnél, aki tudja, mit akar, és hogy mennyit ér. Akinek nem csupán folyton befuccsoló vágyálmai, hanem valódi tervei, céljai vannak. Az ambíció szexi. Ám a munkamániás, túlságosan célorientált nő sajnos lelombozó, bár intelligenciája lenyűgöző, és minden férfi nagyra értékeli maximalizmusát, mégsem ideális partner. Miért? Mert nem akarnak a második helyre szorulni, és nem akarnak olyan nőt, akik mellett eltörpülnek érzelmi igényeik. 

  2020 január 13
  Király Eszter
 • Ha a gyerek elfogadással találkozik, önmaga szeretetét tanulja

  Párkapcsolatainkban ösztönösen az „ismerős érzést” keressük, tévesen olyan partnert választunk, akivel újraélhetjük azokat a gyermekként megélt traumákat, játszmákat, sérelmeket, zaklatottságot melyek oly gyakran megnyomorítottak érzelmileg. Szüleink mintája mélyen gyökerezik bennünk, beépül a zsigereinkbe, és ezt keressük felnőtt kapcsolatainkban, még akkor is, ha ezek az ismerős érzések, a vélt biztonság épp fájdalmas, és hamis. A múlt azonban megérthető és segítséggel feldolgozható.

  2020 január 09
  Király Eszter
 • Az érték unalmas?

  Nem adunk valódi esélyt, nem tervezünk igazi találkozást, érintést, átkarolást, egymás szemébe tekintést, tiszta kommunikációt. Ez egy kemény, vad világ annak, aki a régimódi, hagyományos értékeket mentené eltökélten. Előbb jön a szex, mint a szerelem, aztán majd szabad akaratunkból eldöntjük, akarjuk-e azt a szerelmet, vagy csupán maradunk sexbuddy-k

  2020 január 06
  Király Eszter
 • Ahhoz, hogy rátalálj a megfelelő emberre, először neked kell megfelelővé válnod

  Akkor értettem meg, ahhoz, hogy a megfelelő embert megtaláljam, először nekem kell megfelelővé válni. Nekem kell pozitívvá, erőssé, éretté, magabiztossá, céltudatossá, vonzóvá, szexivé, lojálissá válnom. Nekem kell először szerethetővé válnom. Elvárásaim listáját szorongatom, görcsösen pipálok és ikszelek, és messzire hajítom az illetőt, mert nem felel meg minden kritériumnak. Én vajon megfelelek minden kritériumnak? Megvan bennem mindaz, amit az ideális partneremről listáztam?

  2020 január 04
  Király Eszter
 • Nagyobb szükségünk van az emberi érintésre, mint valaha

  Mindenféle megmagyarázhatatlan hiányérzettel, frusztrációval, félelemmel küszködünk, pedig csupán sóvár vágy él bennünk a rendszeres, szeretetteljes testi kontaktusra, bújásra, ölelésre, érintésre, amely nem szexuális együttlétre utal, hanem intimitásra, közelségre, meghittségre, bizalmasságra, egy bensőséges közös percre.

  2019 december 23
  Király Eszter
 • A párkapcsolati kommunikáció nyolc aranyszabálya

  Ahol nincs empátia, ott valójában egyedül vagyunk, meg nem értettnek érezzük magunkat, ott lassan bezárjuk egymás előtt lelkünk ablakait, végül beáll a csend, és a társas magány felé sodródik az egykor eleven, életteli kapcsolat. Az empátia értő hallgatást is jelent, ilyenkor pontosan az empátia eszközével belépek a társam világába, belebújok a bőrébe, az ő szemével tekintek életünk aspektusaira. Ilyenkor arra ösztönzöm, hogy bátran nyíljon meg előttem, ne féljen megmutatni a sebezhetőségemet, beszéljen a legmélyebb, legsötétebb vívódásairól is, mert jelen vagyok és figyelek rá.

  2019 december 15
  Király Eszter
 • Elengedve szeretni

  Aki elengedve szeret, az nem csupán a társam, barátom, szerelmem és szeretőm, hanem minden szerettem és jóakaróm egy személyben. Benne bízhatok, mert tudom hogy véradó ő, vérátömlesztő, és nem lop el tőlem semmit, nem birtokol, nem veszi el a díszeimet, sem hitet, sem méltóságot, sem önbecsülést. Inkább szépséggel, kisugárzással, ragyogással tölti meg az életemet.

  2019 december 15
  Király Eszter
 • A nő, aki most a tükörből visszanéz rám

  Megtanultam, hogy vannak arcok, akik nem érik meg a fáradságot, és jobb, ha azonnal feledésbe merülnek, törlésre kerülnek. Tudom végre, hogy a tárgyak, csak tárgyak, nem kell ragaszkodnom hozzájuk, nem kell azokat időkapukon át a jelenbe cipelnem.

  2019 december 15
  Király Eszter
 • Boldog az, aki otthon boldog

  Az otthon az, ahol értjük egymás szavát, érzelmi anyanyelvét, ahol nem beszéljük dadogva a szeretetnyelveket. Ahol azt nyújtjuk, amitől a másik szeretve érzi magát. Ahol közölni tudjuk az érzéseinket, jót és rosszat is, és úgy tudjuk egymás elé tárni vágyainkat, meg nem értettségünket, hogy a másik érdekei sem sérülnek. A család az ahol a bajban összekapaszkodunk, és százszoros erőt mozgósítunk együtt. Ahol nem a hiányra figyelünk folyton, és nem nyomorítjuk meg egymást irreális elvárásaink súlyával, hanem hálásak vagyunk azért, ami megadatott.

  2019 november 20
  Király Eszter
 • Ahol nincs konfrontáció, ott nincs igazi boldogság

  A konfrontáció jelzi a biztonságot, hogy van bátorságunk megmutatni sebezhetőségünket, tökéletlenségünket, a másiktól eltérő véleményünket, anélkül, hogy attól félnénk, megbántjuk a másikat, vagy elveszítjük elfogadását és szeretetét.Egy konfliktus alapja az érzelmi biztonság, hogy ebben a kapcsolatban őszintén, maszkok, szerepek nélkül vállalhatom önmagam, kiállhatok magamért, mondhatok nemet is, mert tudom, hogy a vitánk épít, a fejlődésünk része és végül letisztázást, feloldást, megnyugvást hoz.  

  2019 november 04
  Király Eszter
 • A nőnek férfira van szüksége, a gyerekeknek apára

  Az anya, vagy az apa hiányzik, nem szülő 1 és szülő 2, mert a szülő nem uniformizálható. Talán a többségnek nem fáj annyira a szembesítés, ha az új, egyszülős családmodell kifejezést használjuk, mégis azt a káros üzenetet hordozza, hogy gyakorlatilag mindegy melyikük hiányzik, anya, vagy apa, a szülő egyedül is rendben van, legfeljebb kettő van belőle.

  2019 október 24
  Király Eszter
 • Párkapcsolati krízis: lehet lemondás és lehet esély, fontos lehetőség a fejlődésre

  a krízis fogalmát jelölő kínai írásjel két fogalomból tevődik össze: „esély és veszély” – ami szépen tükrözi a krízis összetettségét, kettős tulajdonságát. Vagyis a párkapcsolati krízis lehet veszélyes, zsákutcába futó hatalmi harcok, romboló viták, végül érzelmi falak építésének forrása. És lehet esély, fontos lehetőség a fejlődésre, mely megerősít abban, hogy képesek vagyunk kilábalni a hullámvölgyből, megoldani kapcsolatunk nehézségeit.

  2019 október 15
  Király Eszter
 • Köszönöm neked a nőt, aki melletted, általad lettem

  Szeretem, hogy melletted nő lehetek, hogy bújhatok, dorombolhatok, simogathatok, gondoskodhatok, és lubickolhatok az összes női szerepemben. Milyen jó érzés veled csak úgy belezuhanni a szenvedélyszerelembe, mint perzselő nyári napon a hűs, simogató tó vízébe, és nem mérlegelni, nem agyalni, nem félni fatális szívtörésektől és nem félteni jajongva egot, önbecsülést.

  2019 október 04
  Király Eszter
 • Az életben az egyik legnagyobb boldogság, ha valaki szeret bennünket, annak ellenére, hogy önmagunk vagyunk

  Minden emberi kapcsolat, így a párkapcsolat is reláció, együtt létezés, együtt rezgés, ahol hatással vagyunk egymásra. A párkapcsolaton belül is észrevétlenül formáljuk, alakítjuk egymást. A harmónia érdekében pedig tudatosan is sokat tehetünk azért, hogy együtt fejlődjünk, emelkedjünk, jobbá válunk, és egymásból is a legjobbat hozzák ki. Való igaz, olyannak szeretem őt, amilyen, de tekintettel vagyok rá, és igenis értünk akarok tenni, változni, előrébb vinni a kapcsolatunkat, mert szeretem, mert a kettősünknek számomra eszmei értéke van, és bármit megadok, hogy működtessem.

  2019 szeptember 30
  Király Eszter
 • A féltékenység azt jelenti: nem bízom magamban, hogy szerethető lehetek

  Honnan jön a „vasmarok szorítgató érzése”? Ha egy előző kapcsolatban sérült a bizalom hűtlenség, vagy hazugság miatt, akkor a fel nem dolgozott bizalomvesztés érzelmi csomagját tovább hurcoljuk az új kapcsolat falai közé, és a bizalmatlanság lassan, alattomosan átitatja majd az új szerelmet.

  2019 szeptember 03
  Király Eszter
 • Igazi egyensúly a kapcsolatban csak úgy tud kialakulni, ha képesek vagyunk teljes szívvel belehelyezkedni egymás világába

  Nem a távolság választja el az embereket, hanem a csend. Ezért az empátia gyakorlása kettőnkről szól. Ha valaki nem képes jól kifejezni, vagy egyáltalán nem fejezi ki érzéseit, akkor nehéz vele empatikusnak lenni. Ha valaki „nem engedheti meg magának”, hogy elgyengüljön, lebontsa érzelmi falait, gyengeséget, szomorúságot mutasson, akkor nem engedi meg azt sem, hogy együtt érezzenek vele. Túl sokat beszélünk a semmiről, agyalunk, analizálunk, vádaskodunk, és gyanúsítgatunk, miközben sokszor semmi másra nem vágyunk, mint egy együttérző szóra, egy erőt adó érintésre, ölelésre, hogy a másik ember a karjaiba zárjon. Sokszor egy ölelés is elég az empátia kifejezésére, felold, felszabadít, és felmelegíti a szívet.

  2019 augusztus 29
  Király Eszter
 • Nincs beszédesebb jele egy kiüresedő kapcsolatnak, mint a tisztelet hiánya

  A tisztelet a szeretetkapcsolatokat működteti. Aki tisztel, az elismeri az erősségeimből fakadó erényeket, és elnéző a gyengeségeimmel. Nem hánytorgat fel régmúlt sérelmeket, utamat észrevétlenül segíti, pozitív megerősítése, elismerő szavai ösztönöznek, új erőt adnak. Nem tesz szeretetkoldussá, nem pipettán adagolja a jelenlétét, a figyelmet és a gyengédséget. Határozottan de szelíden kommunikálja felém az érzéseit, ez soha nem durva, bántó, vagy sértő. Empatikus társ, képes a dolgokat az én látásmódomból megvizsgálni, akár a cipőmet is felvenni, utamat végig járni, és így formálni véleményt, építő kritikát.  

  2019 augusztus 13
  Király Eszter
 • Lehet –e őrizni a szenvedélyt egy életen át?

  Ha nem is minden percben, de olyan bensőséges pillanatokban, amelyben meg tudjuk élni az intimitást, a szenvedélyes együttléteket is át tudjuk élni. Ideje eloszlatni azt a tévhitet, mely szerint a szexuális vágy és szenvedély magától jön létre, nem kell bele energiát, időt, figyelmet fektetni. Mert a párkapcsolat is egy olyan rendszer, ami belefektetett idő és energia nélkül nem működik, és ha nem vigyázunk, lassan megszűnnek az érintések, és a szenvedély valóban elpárolog, mint a testünkre szórt feromon-permet.

  2019 augusztus 08
  Király Eszter
 • Mindig az kér bocsánatot, akiben nagyobb a szeretet

  Az igazságérzethez való megrögzött, makacs ragaszkodás hozhat pillanatnyi önigazolást, elégedett érzést a sértett félnek, de csupán az igazság nem állítja helyre a békét, nem hozza vissza a bizalmat. Egy párkapcsolatban, de semmilyen emberi kapcsolatban nem hoz tartós megbékülést, megnyugvást, ha konokul ragaszkodsz az igazságodhoz. Minél mélyebb, elkötelezettebb, intimebb egy kapcsolat, annál erősebb a békére való törekvésünk, és a legreménytelenebbnek tűnő helyzetekben is képesek vagyunk megbocsátani.

  2019 július 18
  Király Eszter
 • Az elismerő szavak azt jelentik: hiszünk egymásban

  Sokan soha nem próbálták ki, hogy milyen hatalmas erő rejlik egymás szóbeli megerősítésében. Beszéljük ki bátran szeretetünket becéző, elismerő, dicsérő szavakon keresztül. Az elismerő szavak a szeretet, szerelem, pozitív érzések nyílt megfogalmazását jelentik.

  2019 július 18
  Király Eszter
 • Az intimitás nem a testek, hanem a lelkek egymásba fonódása

  Mondhatjuk, hogy léteznek forró, szenvedélyes és szexuálisan intenzív kapcsolódások, mégis hiányozhat belőlük az igazi ősbizalom, a lelki közelség. Vannak emberek, akik képesek akár egy életet is leélni egymással, vagy inkább egymás mellett, érzelmi igénytelenségben, anélkül, hogy valóban lélekben meztelenre vetkőzve, falaikat lebontva, kitárulkoznának egymásnak. Mert a valódi intimitás azt jelenti, hogy egymáshoz biztonságosan és végérvényesen kötődünk.

  2019 június 27
  Király Eszter
 • Sok bennem a hiba, ha benned kevés a szeretet

  Minél kevesebb bennünk a szeretet, annál több hibát találunk majd a másikban. Ne engedjük, hogy elhagyjuk önmagunkat, hogy testi-lelki nemtörődöm, szeretetlen állapotba kerüljünk, mert neki úgyis mindegy, mert jelenléte oly magától értetődő és kiszámítható, mert mindig ott lesz, mint egy bútordarab, ami mellett naponta elmegyünk szótlanul, mert megszoktuk a látványát. Akit nem szeretnek, az nem tud fejlődni.

  2019 június 21
  Király Eszter
 • Két embert a hasonlóságuk hoz össze, de a különbözőségük tartja fenn az érdeklődésüket egymás iránt

  Azok a párok, akik folytonos egoharcban különbözőségeik ellen küzdenek örök háborúban állnak majd egymással. Találjuk meg inkább, hogy különbözőségenk, vitáink, konfliktusaink miként szolgálhatják a kapcsolatunkat.

  2019 június 21
  Király Eszter
 • Nem elég szeretni valakit, bátran kell szeretni

  Ha tiszta, őszinte, igaz érzelmekre vágyunk mégis az egyetlen út bátran szeretni, megmutatni a fedetlen, retusálatlan, igazi arcunkat, sebezhetőségünket, és kipakolni a múltcsomagunkat. Ha szeretünk valakit, akkor elkerülhetetlen, hogy érzelmileg kiszolgáltatottá váljunk, és talán ijesztő, de ez az élet, a szeretetkapcsolatok normális rendje. Bátran szeretni azt jelenti, mint meghozni a döntést, időt, figyelmet, szeretetet áldozni, és a legjobbat kihozni egymásból. Kockáztatni, hogy sérülni és sérteni fogunk, mégis vállaljuk, megadjuk és átadjuk önmagunkat.

  2019 június 04
  Király Eszter
 • Hasonlóság egyenlő boldogság? – Nem az ellentétek vonzzák egymást!

  A szerelem, a szenvedély önmagában nem elég. Csak hasonló lelkületű, hasonló értékrendű emberek tudnak boldogan együtt élni. Azok a párkapcsolatok a legműködőképesebbek, melyek két hasonló ember szövetségéről szólnak. De elmondhatom, hogy ez a szövetség nem alakul ki egyhamar. Mindkettőnknek akarnunk kell, feltartott kezekkel meg kell adnunk magunkat, pontosan akkor, amikor egyedül utazó szívkalandorként végre döntést hozunk, és véget vetünk magányos vándorlásainknak.

  2019 június 04
  Király Eszter
 • Egy kapcsolat próbája, hogy bár nem értünk egyet, mégsem eresztjük el egymás kezét

  Csak akkor tudunk fejlődni, változni, egymásért jobbá válni, ha visszajelzéseket kapunk. A társam az én kegyetlen, igazmondó tükröm, ami nem hazudik, őszintén mutatja a gyarlóságomat, miben kell fejlődnöm, csiszolódnom, hol tartok odaadásban, szeretet adásában, elfogadásban, türelemben, az indulatok, a konfliktusok kezelésében. Ki más látna engem ennyire közelről?

  2019 június 03
  Király Eszter
 • Adjuk magunkból a legjobbat egymásnak, és ne a maradékot, amikor mindenki másnak már osztogattunk

  A kapcsolatunk addig tart, ameddig ketten éltetjük és működtetjük. Az energia pedig, amit nem a párkapcsolat működtetésébe fektetünk, valahol máshol mindenképpen teret kell hogy nyerjen magának: munkamániában, függőségekben, a gyerekekről való túlgondoskodásban, vagy egy külső kapcsolatban, a figyelem, az elismerés, a szenvedély, a szex morzsáit keresve egy harmadik személy karjaiban. Sokan utólag csodálkozással vegyes döbbenettel szembesülnek a kapcsolatba be nem fektetett energia végzetes következményeivel.

  2019 május 31
  Király Eszter
 • Úgy lesz egyre erősebb a férfi, ha a szeretett nő bízik benne és méltányolja igyekezetét

  Egy férfi akkor veszít talajt, ha senkinek nincsen szüksége arra, amit adni tud. Nincs senki, akiről gondoskodhat, akivel megoszthatja sikerélményeit, megnyert, vagy elvesztett csatáit. Akkor nincs létjogosultsága a férfias tetteknek, nincs értelme harcolni, megvédeni, fejlett igazságérzetnek hangot adni, késeket fenni, csomót oldani, felvértezve útnak indulni. Mindez mit sem ér számára, ha nincs ott a Nő, aki megbízik benne, és aki mellett, akiért jobb emberré válhat.

  2019 május 23
  Király Eszter
 • Ha én nem vagyok neki

  Ha én nem vagyok neki, ő azt gondolja, fitogtatni való férfiereje végtelen, akkor páncélt növeszt, vasálarcos macsó lesz, érzéketlen rosszfiú, vagy valami hasonló; de meghasadt szíve, óriás múltcsomagja, fel nem dolgozott sérelmei, anyátlansága, asszonytalansága, kötődésre való képtelensége ott villog majd örökre kérdőjelként, ha még egyszer a szemébe nézek.

  2019 május 21
  Király Eszter
 • Merjünk férfiak és nők lenni!

  Mert a Férfi nem vágyik éretlen, önállóan életképtelen, támaszkodó, kihasználó kapcsolatra, olyan Nőre vágyik, aki egyenrangú, támogató, gondoskodó, hasonló értékek szerint élő, igazi társ. Tudja, mi az, hogy karom erős, szívem bátor: kitartani, véghezvinni, beleállni, megteremteni, megvalósítani. Legyen a Férfi olyan, aki megőrzi tartását, olyan, akit mi nők inspirálhatunk, mert velünk fejlődni, emelkedni akar, és ha elromlik, akkor nem kidobni, hanem velünk együtt megjavítani akarja.

  2019 május 20
  Király Eszter
 • Egy kapcsolat nem működhet bocsánatkérés és megbocsátás nélkül!

  Bocsánatot kérni csak érzelmileg érett, kellő határozottságú és öntudatú ember képes, mert a bocsánatkérés valójában azt jelenti, hogy valaki felnőtt módon képes felelősséget vállalni a saját tetteiért. Bocsánatot kérni csak teljes elmével, szívvel, odaforduló szeretettel, a másik fél hibáztatása, a felelősség áthárítása nélkül lehetséges. Ha nem így történik a bocsánatkérés üres szótömeg, elveszti hitelességét.

  2019 május 16
  Király Eszter
 • Párkapcsolat vagy szövetség?

  Bár ő az életem része, mégsem élünk egymásban, nem döntés, hanem egy bármikor feladható lehetőség, akármikor kiszállhatok.  Nem ígérek semmit, mert nem vagyok benne, önmagamban biztos. Aki szövetségre vágyik, az nem törheti a fejét menekülési útvonalakon, és nem gyávaságból, vagy kényelemből marad benne a kapcsolatban, nem lehet B terve.

  2019 május 13
  Király Eszter
 • A kapcsolat, amiért megéri – Merjük felvállalni nehezebb időszakainkat is!

  A tökéletesség illúzióját kár kergetni, hiszen tökéletes párkapcsolat nincs, csak ami hiteles és életszerű, valamint elég komfortos ahhoz, hogy boldognak, értékesnek, és szerethetőnek érezd magad benne. A fejlődés része a felismerés és az ebből fakadó megnyugvás, hogy belátjuk, be merjük ismerni, hogy vannak nehézségeink, problémáink. De egyúttal ki is tudjuk mondani: igen, vannak nagyon nehéz időszakaink, de mindig van belőle kiút, ha mindketten úgy akarjuk. És ez teljesen rendben van így, mert ez a szeretetkapcsolatok normális rendje.

  2019 május 08
  Király Eszter
 • Akkor szeretjük jól a gyerekeinket, ha éppen megfelelően öleljük őket

  Anyaként általában találunk a gyerekeinknek egy életösvényt, ami biztonságos, ami könnyen járható, ahol a legkevesebb az útonálló, a szívrabló, a bántalmazó. Az út világos és göröngymentes, még a tüskés ágakat is félrehajtjuk ne érje őket bántódás. Mégis akkor szeretjük jól a gyerekeinket, ha rátalálunk a szülőség és az anyaság érzékeny egyensúlyára, ha éppen megfelelően tartjuk őket, nem szorítjuk és nem öleljük őket túl lazán, így tapasztalják meg a biztonságos kötődést, hogy képessé váljanak ők is bátran, bizalommal telve, jól szeretni.

  2019 május 01
  Király Eszter
 • A társam a tükröm, hogy mindig lássam, ki vagyok

  A párkapcsolatban és minden szeretetkapcsolatban az egyenrangúság elengedhetetlen feltétele ennek a kölcsönös tükörtartásnak. Alárendelt szerepben nehezen tud bárki őszinte lenni. A társam figyelmeztet ballépéseimre, tévedéseimre, és szeretettel változásra buzdít. Elfuthatok a társam, a saját tükörképem elől, próbálhatok olyan látványt találni, ami új, ami más, pozitívabb színben tüntet fel, és amit el tudok viselni, de bárkihez is szaladok, idővel úgyis visszavágyom a tiszta visszatükröződést, az őszinte, inspiráló, kapcsolatunkat építő társszerelmet, hogy mindig lássam, ki vagyok valójában.

  2019 április 29
  Király Eszter
 • A gyengédség mutatja meg egy férfi igazi erejét

  A gyengédség is férfierő, és a férfiak igenis képesek rá, pontosan a maguk férfias módján. Csak az a férfi képes irányítani, aki a szeretet jegyében időnként tud engedni és visszavonulót fújni. Akiben a férfias erő mellett ott van a gyengédség, a dominancia mellett a szeretettel teli gondoskodás. Aki ha nem is képes a nő lelkével érezni, de legalább megpróbálja. Milyen egy férfias férfi? Olyan, aki nem külsőségekkel, filléres felszínességgel akar meghódítani és megtartani, hanem a hanem a figyelmével, az őszinteségével és hűségével. Ezek a legfontosabb dolgok, melyeket ma a szeretetkapcsolatainkban adhatunk.

  2019 április 16
  Király Eszter
 • A gyermek szemünk fénye, a szülői felelősség mindentől függetlenül örök

  A kötelék – akarjuk, vagy sem - örökre megmarad. A közöttünk feszülő harcot a gyermek érzékeny szenzoraival óhatatlanul megérzi. Ő nem vonható be egyetlen küzdelembe sem, nem befolyásolható, nem manipulálható, nem rángatható kötélharcban. A gyermek kincs, szemünk fénye, és nem felezendő vagyon, örökre felelősek leszünk érte mindketten, az apai és anyai felelősség minden körülménytől függetlenül örök. A gyermek életében mindkét szülő jelenléte felbecsülhetetlenül fontos, és külön, vagy együtt, de szerves része kell, hogy maradjon a gyermek fejlődésének.

  2019 április 12
  Király Eszter
 • A boldog, tartós párkapcsolatokban egészségessé tesszük egymást

  Egy rossz, feszültségekkel, megaláztatásokkal teli kapcsolat ugyanugy megbetegít, szorongásos, pszichoszomatikus tüneteket okozhat, mint bármilyen stresszforrás. Görbül a gerinc, sajog a test női vagy férfi oldala, fogy a levegő, szorul a torok, ki nem mondott szavak gyötörnek. Saját felelősségünk törekedni a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatra, megjavítani, ami elromlott, fenntartani, ápolni, virágoztatni ami szép és boldogságot hoz az életünkbe. Mert nincs jobb érzés, mint szeretni, és érezni, hogy viszontszeretnek.

  2019 április 10
  Király Eszter
 • Ezért nem lehet működőképes egy nyitott kapcsolat

  Nem lehet minden emberi kapcsolatunk tökéletesen harmonikus, de arra törekedhetünk, hogy legyen egy igazi kapcsolatunk, melyben megélhetjük a teljes elfogadást és intimitást, és ahol nem kell félnünk, hogy megbántanak, vagy megszégyenítenek. Egy véd- és dacszövetség kell, ahol szükségünk van arra, hogy kölcsönösen az Egyetlen szintjére emeljük fel egymást, mindenki számára fontos ez a biztonságos védvonal. Mert az emberi alapvetően olyan, hogy igényli az intimitást, a meghitt, szoros, és mély szeretetkapcsolatokat, melyeket nem lehet megosztani senki mással.

  2019 április 06
  Király Eszter
 • A boldog kapcsolatok titka: a biztonságérzet és a szenvedély egyensúlya

  A szenvedély ahhoz kell, hogy ne szűnjünk meg vágyni egymást, a biztonság pedig ahhoz, hogy átadjam, megadjam, és elkötelezzem magam a társamnak, „pecsétként a szívére helyezem magam, pecsét leszek az ő szíven”, ahogyan az Énekek Éneke leírja. Szorongást, bizonytalanságot szül, ha a szenvedély kerül túlsúlyba, ha pedig csupán a biztonság uralja kapcsolatunkat, akkor az unalom a monotonitás őröl fel. A boldog, elkötelezett kapcsolatok titka a biztonságérzet és a szenvedély egyensúlya.

  2019 április 04
  Király Eszter
 • Lehet-e szeretni azt, aki önmagát nem szereti?

  Az egészséges önbecsülés, az önszeretet az egyik legvonzóbb tulajdonság. Lehetek –e szexi és vágyott a társam szemében, ha mindez hiányzik belőlem? Bár egy kapcsolat nem önbizalomnövelő terápia, mégis egy igazi társnak óriási a felelőssége abban, hogy pozitív megerősítéssel, bókkal, dicsérettel, elismerő szavakkal, a szeretet és ragaszkodás kifejezőeszközeivel is táplálja a másik ember önbizalmát, érzelmi komfortérzetét. Egy nő minél pozitívabban látja önmagát, annál boldogabb a mellette álló férfi. De fontos megjegyezni: nem ő felelős a hangulatodért vagy az önbecsülésedért, mégis fontos, hogy életed mélypontjain megkapd tőle az érzelmi támogatást.

  2019 március 28
  Király Eszter
 • Konfrontálódni azzal, akit szeretünk – A tisztázó beszélgetések fontossága

  A destrukciót, a rombolást az jelzi, ha nincs egymásra fókuszált figyelem, egymásra sem nézünk, gondolataink nem találkoznak, párhuzamosan kommunikálunk, vagyis mindenki csak hajtja a magáét. A tisztázó beszélgetés nem mond ellent a szeretetnek, hanem erősebbé, biztonságosabbá teszi a szövetségünket. A nevében már ott van, miről kell, hogy szóljon: a letisztázásról. Ilyenkor még nem találjuk a megoldást, a béke azonnali megteremtése sem lehetséges, mégis beszélgetünk, ki tudjuk teríteni a lapjainkat. A beszélgetésnek szabályai vannak.

  2019 március 22
  Király Eszter
 • Ne az igazit keresd, hanem az igazat!

  Az elvárásaink gyakran tényleg egy idealizált Igazihoz, nagy Ő-höz kapcsolódnak szorosan, így azt gondoljuk, akkor döntöttünk jól valaki mellett, ha beteljesedik az a fajta ösztönös ősbizalom, nyugalom, és biztonság érzése, amit csecsemőként édesanyánkkal megélhettünk. „Etess, nézd - éhezem. Takarj be - fázom. Ostoba vagyok - foglalkozz velem.” –írja József Attila. Pedig az érzelmileg érett szerelem nem a folyamatos, adakozó, önfeláldozó gondoskodást, figyelmet várja passzívan.

  2019 március 13
  Király Eszter
 • Amikor a nő hallgat

  Ha egy nő nem beszél, akkor magába fordul és saját maga világában él, így próbál időt nyerni, túlélni. Akkor már nem analizálja a kapcsolatot, ki mit szúrt el a múltban. Akkor talán már szökési terveken töri a fejét, és a búcsú szövegét fogalmazza. És ha egy nő nem beszél, akkor lehet, hogy titkos külső kapcsolatok sikátoros zsákutcájában már egy másik férfi ragyogtatja. Minden kapcsolat addig tart, amíg ketten éltetik és működtetik, de amikor a nő már nem osztja meg az érzéseit, akkor lemondott a kapcsolat megjavításáról, és hagyja magától kimúlni.

  2019 március 12
  Király Eszter
 • Aki számára a győzelem fontosabb a szeretetnél, az ne készüljön szerelmes életközösségre

  Aki számára a győzelem fontosabb a szeretetnél, az ne kezdjen közös életet, ne készüljön harmonikus életközösségre. Mert konfliktushelyzetben egyedül és kizárólag a tisztelet segít, hogy elfogadjuk a különbözőségeket, elismerjük a másik erősségeiből fakadó erényeket, és elnézők vagyunk a gyengeségekkel. Nem hánytorgatunk fel folyton régmúlt sérelmeket, a pozitív megerősítés, az elismerő szavak ösztönöznek, előre lendítenek, új erőt adnak. Ha valaki a másiktól változást vár el, akkor erre ő csak akkor lesz képes, ha biztosan érzi: társa a ragaszkodáson túl értékeli, elismeri és tiszteli őt.

  2019 március 06
  Király Eszter
 • Az őszinteség azt jelenti, hogy kezdettől fogva van bátorságunk vállalni önmagunkat

  Már az induló kapcsolatokban is az őszinte, tiszta, világos szavak hiányoznak leginkább. Félünk megnyílni, óvatos közeledéseinket átjárja a bizonytalanság. Pedig ideje lenne végre álarcok nélkül, szelíden, de határozottan kimondani, amire vágyunk, amit keresünk, és nem azon aggódni, hogy a másik majd hanyatt homlok menekül az „érzelemlavina” elől. Aki ugyanazt akarja, aki elkötelezettségre, társra, otthonra vágyik, az soha nem fog megriadni az őszinteségtől. Aki pedig nem akart maradni, annak inkább hálával tartozunk, hiszen lehetővé tette az utat azok számára, akik felé végre szívet nyithatunk.

  2019 február 27
  Király Eszter
 • Mi kell ahhoz, hogy képesek legyünk tartós és boldog kapcsolatban élni?

  Életünket a kezdetektől fogva átszövik a kötődések. Egészséges lélekkel kötődni valakihez elemi szükséglet, ahogyan a gyökér is kapaszkodik, és ha megerősödött, ha elég szilárdan áll, elkezdődhet a fa és a talaj közös létezése. A gyökér nem életképes talaj nélkül, egészséges lelkületű ember nem létezik kapcsolatok, kötődések nélkül. A kötődés vágya ott él mindannyiunkban, és akár elrejtjük, akár szembenézünk vele, ez a vágy mégis elemi erejű.

  2019 február 24
  Király Eszter
 • Ha a nő jobban szeret

  A csók lehet forró, de semmit nem pecsétel, a vágy még nem szerelem. Egy férfi társasága lehet ígéretes, de ez még nem biztonság, ölelése még nem védelem, csillogó tekintete még nem elkötelezettség. Figyelme, érdeklődése csak pillanatnyi lehetőség, fogadkozása csak illanó fellobbanás, és a kialakulóban lévő közös történet talán örökre befejezetlen, három ponttal a végén.

  2019 február 22
  Király Eszter
 • A lovagiasság ma is vonzó!

  A férfiak egy része azt gondolja, hogy nincs már szükség lovagias gesztusokra, hiszen a nők minden szempontból egyenjogúságot akarnak, tehát kapják meg, amire vágynak, ne járjon nekik a megkülönböztetett bánásmód. Az egyenjogúság azonban nem jelenthet egyformaságot. Mert nem lehetünk ugyanolyanok. Mindez megcsonkítja, majd elpusztítja a női karaktert, reakciókat, a nőies szerepviselkedést, és úgy egészében a női mivoltot. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Támasszunk fel együtt egy olyan férfiideált, ami újra férfias vonásokkal rendelkezik: védelmező, határozott, lovagias, felelősségteljes, önfeláldozásra képes, és a nehézségekkel valóban megharcol. Mindez nélkülünk, nők nélkül lehetetlen.

  2019 február 22
  Király Eszter
 • 5 igazság a házasságról, amit minden párnak tudni kell(ene)

  Az érzés időnként szelídül, és lesz idő amikor úgy érezzük, egészen meggyengült, szinte csak pislákol, mégis amikor visszatér, sokkal érettebb lesz és mélyebbre gyökerezik a kapcsolatunkban. Mert a szeretet sokkal inkább annyi, mint jelen lenni, figyelmet ajándékozni, elköteleződni, a támogatni, emelni, megerősíteni, biztonságot adni és biztonságban lenni, inspirálni, a legjobbat tenni.

  2019 február 18
  Király Eszter
 • A legszebb, legnemesebb hivatás is értelmét veszíti, ha közben a gyermekünk látja kárát

  A dolgozó nők közül azok a legboldogabbak, akik el tudták engedni a szupernő, szuperanya, szupermunkaerő imázst, és sikerült elfogadniuk a valóságot, hogy egyáltalán nem képesek egyszerre mindenre, és bizonyos kompromisszumokat igenis kötniük kell szakmai életükben.

  2019 február 17
  Király Eszter
 • Egyetlenem

  Aki egyetlen ember mellett döntést hozott, aki el akar köteleződni, az nem töri a fejét szökési terveken, menekülési útvonalakon, és nem gyávaságból, vagy kényelemből marad. Hanem szeretetből, döntésből, könnyűvé és örömtelivé tett hűségből.

  2019 február 15
  Király Eszter
 • A férfi nem pasi, nem hím, és nem rosszfiú – a férfi címet ki kell érdemelni

  Az férfi hűségével azt üzeni: a nő, aki szeret, lehet, hogy agyonkarcolt és ezer utat bejárt, de mégis a sok csillogó, kápráztató, kísértésbe ejtő imitáció között ő az igazi, az egyetlen. Az ő szerencseköve, szerelem talizmánja, akivel megelégszik. A férfi nem pasi, nem hím, nem kan, nem fickó, és nem rosszfiú. A férfi címet ugyanis ki kell érdemelni, nem elég hamis, félrevezető, álságos csábmesternek lenni, vagy álarcot viselni.

  2019 február 14
  Király Eszter
 • Egy elkötelezett kapcsolatban nem lehet félig benne lenni

  Nem igazi az a szerelem, amiből hiányzik ez az odaadó önkéntesség, amellyel minden rezdülésemmel a társam mellett állok, mert a kapcsolatunk odaadás, együtt tervezgetés, fejlődés, és annak az átnyújtása, amik vagyunk, és mindenünk, amink van. A házasság egy életre szól, a hűség és az elköteleződés szimbóluma, ennek terhét, és a véglegesség gondolatát sajnos nem mindenki tudja elviselni.

  2019 február 03
  Király Eszter
 • Hogyan udvarol egy 21. századi férfi?

  Hódítás, ismerkedés, mély beszélgetések, flört, évődés, csábítás, udvarlás nem létezik. Nincsenek fantáziák, vágyak, elképzelések, csalogató részletek, nincs kézfejen felejtett finom, igéző, hívogató parfümillat. Nincs öröm, izgalom, nincs a kiválasztott nőnek járó teljes, odaadó figyelem, amitől ő különlegesnek, gyönyörűnek, kívánatosnak érezheti magát. 

  2019 február 02
  Király Eszter
 • Az igazán boldog párok a legjobbat hozzák ki egymásból

  Senki nem tökéletes, mégis vannak, akik tökéletessé válnak egymás számára. A boldog párok nem azt várják egymástól, hogy a másik legyen tökéletes, legyen vele minden olyan, mint a romantikus filmeken, és teljesítse be minden álmukat, hanem úgy próbálják közös életüket élni, hogy együtt többek legyenek, feljebb léphessenek önmaguknál, és így a legjobbat tudják kihozni egymásból.

  2019 január 31
  Király Eszter
 • Olyan embert keress és olyat láss meg, aki mellett több lehetsz

  Így történnek a Nagy Találkozások, amikor egymás közelében biztonságot, nyugalmat, kiegyensúlyozottságot élünk meg: otthon vagyunk. Biztosan tudjuk, hogy együtt emelkedünk, fejlődünk, kreatív energiáink szárnyalnak, mert a mi kettősünk építi és emeli egymást. És így történnek a nagy zuhanások is, amikor kicsúszik a lábunk alól a talaj, és a tükörbe nézve már egyáltalán nem látjuk egykori önmagunkat.

  2019 január 28
  Király Eszter
 • Nemet mondani hozzátartozik a harmonikus kapcsolatokhoz

  Kik azok, akik képesek nemet mondani? Akik nem megúszni akarnak, hanem felvállalni, megindokolni a miérteket. Akik képesek már a kezdet kezdetén meghúzni saját határaikat, tudják, mit akarnak, és azzal is tisztában vannak, hogy mit nem. Mert elfogadjuk a tényt, vagy sem, az embert ma a nem-jei minősítik. A nem gyakran kockázatos válasz, mégis hatalom, tartás, a határok meghúzása. Ideje lenne elsajátítani a szeretetteljes, gyengéd, mégis határozott visszautasítás kultúráját.

  2019 január 28
  Király Eszter
 • Az igazi találkozások így működnek

  Olyan embert keress, és olyat láss meg, aki – ahogyan te is - tiszta lélekkel, rengeteg türelemmel, megértéssel, kompromisszummal, lemondással, vagy háttérben maradással hagyja, hogy belecsiszolódjon abba a szerelembe, és engedi is önmagát igazivá tenni.  

  2019 január 24
  Király Eszter
 • Mindenkinek szüksége van egy igazi kapcsolatra, ahol nem kell félnie, hogy megbántják

  Ha egy előző kapcsolatban elveszett a bizalom hűtlenség, vagy hazugság miatt, akkor a fel nem dolgozott bizalomvesztést tovább hurcoljuk az új kapcsolat falai közé, és a bizalmatlanság lassan, alattomosan átitatja majd az új szerelmet. Nincs más eszközünk mint az egymásba vetett bizalom. Törékenyek a fontos emberi kapcsolatok. Törékeny a szív. Törékeny a bizalom. Talán azért, hogy ne tékozoljuk el, óvatosan kezeljük, és jobban vigyázzunk rá. Mindenkinek szüksége van egy igazi kapcsolatra, ahol nem kell félnie, hogy megbántják, vagy megszégyenítik.

  2019 január 22
  Király Eszter
 • Légy hálás azoknak, akik nem akartak maradni

  Ne legyünk egymásnak sebgyógyító, időrabló, vagy önbizalom izmosító megállóhelyek, ahonnan bármikor lepattanhatunk egy másik vonzóbb opció kedvéért. Ha akarsz valamit, szelíden, de határozottan közöld. Hidd el, aki ugyanazt akarja, nem fog megriadni az őszinteségtől. Légy hálás azoknak, akik végül nem akartak maradni, mert kikövezték számodra az utat azok számára, akiknek megnyithatod a szíved.

  2019 január 20
  Király Eszter
 • Hogyan menti meg a kapcsolatokat, ha a párok folyamatosan látják egymás értékeit?

  Hogyan menti meg a kapcsolatokat, ha a párok nem felejtik el meglátni egymás értékeit? Hogyan tudunk életet lehelni a megfáradt kötelékekbe? A hála érzése romboló életeseményeink, tragédiáink, kibírhatatlannak tűnő, nagy viharjaink idején is egy hatékony konfliktuskezelő eszköz.

  2019 január 14
  Király Eszter
 • Mitől vonzó a férfi?

  Hű önmagához és az általa képviselt értékekhez. Nem jókislányt, rosszkislányt, hanem Nőt keres, aki ugyanazokat a masszív értékeket képviseli, amit ő, és akinek jelenlétével még jobb emberré válik. Semmi sem hódítja meg jobban a női szívet, mint látni, hogy a férfi, aki fontos nekünk, jó ember.

  2019 január 09
  Király Eszter
 • Ha egy se veled, se nélküled kapcsolat nem enged továbblépni

  Talán önmagunknak sem merjük beismerni, hogy csupán időrablói vagyunk egymásnak; nem a megfelelő ember van mellettünk, így képtelenek vagyunk megállapodni. Elvagyunk együtt, de valamicskét mindig megtartunk önmagunkból, például a jövőképünket, amiben nem biztos, hogy szerepel a másik ember. Használjuk egymást magány ellen, és a megfelelő szexuális komfortérzet biztosítására.

  2019 január 08
  Király Eszter
 • Amivel egy férfi elhibázhatja a kapcsolatot

  Aki jelen van, arra számítani lehet. Nem csak úgy elvan a kapcsolatok langyos állóvizében, nem halogat, nem hiteget, hanem képes elköteleződni, egyetlen nő mellett döntést hozni, felelősséget vállalni, gondoskodni, többes számban beszélni, hosszú távra tervezni. Ez a jelenlét.

  2019 január 07
  Király Eszter
 • A legtöbb nő boldogtalanságát ma az alacsony önbecsülés okozza

  A nőket ma leginkább az alacsony önbecsülés kínoz leginkább, és tesz boldogtalanná. Soha nem indult ennyi női önismereti kurzus, ahol szép, szomorú, színeit vesztett nőknek oktatják az önszeretetet, az önelfogadást, és ha szerencséjük van, valóban megtanítják őket „nőül”, hogyan engedjék szabadon szárnyalni női energiáikat. Óriás csomagokat cipelünk, fel nem dolgozott életszakaszok fekélyes sebeit nyalogatjuk, de kezeletlenül minduntalan kifakad, mert magunkba zárjuk a frusztrációt éveken át, befelé sírunk.

  2019 január 07
  Király Eszter
 • A szépség ott kezdődik, amikor eldöntöd, hogy önmagad leszel

  Milyen tehát az önazonos nő? Hiteles. És először is jól érzi magát a bőrében. Nem azért, mert sikeres, és nem azért, mert magára vonja az összes éhes férfitekinteteket, hanem mert önmaga. Az önazonos nőben megvan az megmagyarázhatatlan valami, amitől egy férfi nem tágít mellőle, amitől igazán vonzó, különleges, vágyott, és szexi lehet. Egy önazonos nő szép, a belső szépsége, a kisugárzsa varázsol. Miért? Mert eldöntötte, hogy önmaga lesz. És mert elég jól ismeri és szereti önmagát éppen olyannak, amilyen.

  2019 január 01
  Király Eszter
 • Nem a tökéletes kell, hanem akiért megéri kompromisszumot kötni

  Gyakran elfelejtjük a fontos leckét: ahhoz, hogy a megfelelő emberre találjunk, először nekünk kell megfelelővé válnunk. Nekünk kell pozitívvá, erőssé, éretté, magabiztossá, céltudatossá, vonzóvá, szexivé, lojálissá válnunk. Nekünk kell először szerethetővé válni.

  2018 december 26
  Király Eszter
 • Tisztelni annyi, mint jól szeretni

  Tisztelni annyi, mint jól szeretni. Mikor szeretem őt jól? Ha megbecsülve, szeretve érzi magát, ha szabadabb, örömtelibb, boldogabb az élete mellettem, mint nélkülem.  

  2018 december 19
  Király Eszter
 • Jó anya, jó szerető, jó nő

  Az elbizonytalanodás, az anyaságba-menekülés, a rutinba csontosodás, a megfakult színek, a nőiesség vibráló energiáinak eltünedezése, érzelmi diszkomfortja mind annak a jele, hogy a nő nem éli a szerető funkcióját.Minden nő érezni akarja a Szeretőt is önmagában. Azért, hogy ne veszítse el a „színeit” persze ő is ugyanúgy felelős, mégis olyan férfira vágyik, aki még inkább felszínre hozza az izgalmas, szexi, sziporkázó énjét.

  2018 december 18
  Király Eszter
 • Szeretem, ha egy férfi…

  Szeretem, ha egy férfival nő lehetek, hogy bújhatok, dorombolhatok, simogathatok, gondoskodhatok, hogy lehetek vadmacska, vagy törleszkedő cica, és lubickolhatok az összes női szerepemben. Szeretem, ha egy férfi tenni, teremteni akar, ha nem passzív kanapéhuszár, és megátalkodott, mindig befuccsoló álomgyáros, ha nem támaszkodik, ha önmagának, és másoknak tett ígéreteit betartja.

  2018 december 16
  Király Eszter
 • Kihez marad hűséges a nő?

  Egyetlen nő sem szeretne társául egy célt vesztett, meghasonlott, jellemgyenge férfit. Kibe szeret bele a nő? Egy olyan férfiba, aki kiválasztott lehet, aki megadást kér, azt hogy a nő végre engedje, hogy megfogja a kezét, hogy tisztelje a döntéseit, hogy higgyen a hűségében, hogy el tudja engedni a kételyeit, hogy végre ráébredjen, nem kell mindig erősnek lennie.

  2018 december 04
  Király Eszter
 • Egy rosszfiút meg lehet szelídíteni?

  Meg lehet szelídíteni a macsót? Vagy inkább ne gyötörjük, ne formáljuk, ne is akarjuk megváltoztatni, hogy egészen behódoljon?

  2018 december 01
  Király Eszter
 • A hűtlenséggel azt az embert akarjuk elhagyni, akivé mi magunk váltunk

  Nem azért megyünk máshová, mert másik társ kell. Azért megyünk máshová, mert önmagunk egy másik, új verzióját keressük, egy másik ént. Önmagunkat unjuk ilyenkor, a becsontosodott élethelyzetet, és talán nem is a külső kapcsolat vonz, hanem a bizsergető érzés, a titkos harmadikkal mások lehetünk, másnak élhetjük meg önmagunkat. A hűtlenség nem arról szól, hogy el akarom hagyni a társamat. Azt az embert akarom elhagyni, akivé én magam váltam.

  2018 november 27
  Király Eszter
 • Szerelmem, barátom, társam

  Észre fogod venni, hogy a társ az, aki veled egy irányba néz, és nem sajnálja a kikerült utakat, melyekre miattad, a te szerelmed miatt nem lépett rá. Vele ott van az a valami, ami nélkül észre sem vennéd őt, amitől a kíváncsiság, és a csodálat mellett felüti a fejét a kémia, a fizikai vonzalom, amitől forrni kezdenek a hormonok a szerelem laboratóriumában.

  2018 november 27
  Király Eszter
 • Mindig a nő választ!

  Minden önbecsülését vesztett nőnek vissza kellene utaznia az időben, hogy megtalálja régi önmagát. Vissza kellene lépni abba a dimenzióba, amikor még volt tartás, büszkeség, méltóság, és elvek, melyekhez tartotta magát. Ahol, ha mégis megbotlott, akkor felállt, és emelt fővel koronát igazított, igen, azok voltak a szép idők. Ma többségünknek fogalma sincs milyen egyetlennek lenni valaki számára. Bevonzod, vagy engeded? Mindig a nő választ.

  2018 november 26
  Király Eszter
 • Hat mondat, ami még a szeretlek szónál is fontosabb

  Az ösztönös, szeretetteljes gondoskodás mögött is a férfi felnőtt, érett felelősségvállalásra való képessége rejlik, mert igaz, egy igazi nő meg tud csinálni mindent, saját maga. De egy igazi férfi nem hagyja ezt neki. Férfias tetteit nem jegyzi meg örökre, nem tart szónoklatot arról, hogy mi lenne velünk nélküle. A világ előtt felvállal, tessék, mi ezek vagyunk, büszke rám, és arra, hogy mi ketten összetartozunk.

  2018 november 25
  Király Eszter
 • Amikor a nő egyedül táncol

  Nincs alkalmas földi halandó, hogy a partnere legyen. Most nincs. Ő pedig már régen nem hajlik kompromisszumra, nem ad engedményeket, nem árusítja ki a lelkét stagnáló, megrekedő majdnem szerelmek kedvéért. Töltelék kapcsolatokban nem böjtöli az időt, nem húzza ki bennük addig, amíg el nem jön a nagy érzés.

  2018 november 21
  Király Eszter
 • Ezért posztolnak kevesebbet az igazán boldog párok

  Az igazán boldog pároknak ugyanis senkinek nem kell bizonygatni, hogy ők jól vannak, együtt vannak, és minden rendben, mert a boldogságot egymástól kapják, és nem a lájkoktól. Nincs szükségük mások véleményére, elismerésére ahhoz, hogy jobban érezzék magukat, hogy együtt szerelmesen, izgalmasan teljen az idő, csak magukra fókuszálnak, és szerintük mindenki más foglalkozzon a saját szerelmi életével.

  2018 november 20
  Király Eszter
 • El kell menned, hogy valóban visszatérhess hozzám

  Mindig elmentél, de soha nem engedtem, hogy elég messzire menj. Csak most értettem meg, ahhoz, hogy valaki valóban visszatérhessen, messzire kell mennie, saját démonjait, vagy más szörnyeket kell legyőznie, erőt, tartást, méltóságot, önszeretetet, önbecsülést kell gyűjteni, hogy amikor újra hazaviszik a léptei, valóban önmaga lehessen és mások is ugyanezt lássák benne. Ahhoz, hogy visszataláljunk egymáshoz, most csak a csendemmel segíthetek.

  2018 november 20
  Király Eszter
 • Erre képesek azok a párok, akiket a sors is egymásnak rendelt

  Tiszteletben tartjuk egymás kéréseit, tekintettel vagyunk egymás igényeire, képesek vagyunk megnyílni, és legmélyebb félelmeinket, vívódásainkat egymással megosztani. Nem szégyelljük egymást újra és újra megtanulni. Egymás iránti elkötelezettségben élő emberek közt semmi nem lehet tabutéma. A feszélyezettségnek nincs helye közöttünk, létezzünk inkább együtt egy mindig megújuló,  érzelmileg és értelmileg folyamatosan fejlődő szerelemben.

  2018 november 20
  Király Eszter
 • Addig él egy kapcsolat, amíg a felek úton vannak

  Meddig él egy kapcsolat? Ameddig értjük egymás szavát, ameddig nem ismételgetjük a múlt sérelmeit, szavaink nem végszavak, éles, szeretetlen felszólító mondatok, vagy véget nem érő egyoldalú szónoklatok, és ameddig a szavak nem horzsolnak, vagy nem találnak el halálosan. Ameddig kudarcainkat nem rójuk fel, nem használjuk fel egymás ellen, nem élünk vissza egymás gyengeségeivel. Ameddig észleljük, igényeljük, hiányoljuk, és szomjazzuk a másik jelenlétét.

  2018 november 19
  Király Eszter
 • Különös, de életem szerelme vagy

  Nekem nincs privát életem, mert ami volt, abban benne voltál. Elképzelem, vizualizálom az elkövetkezendő napokat, csak lelketlenül, szív nélkül tudom ezt megtenni, Tennivalók vannak. Mintha valaki meghalt volna, és intézkedni kell, szív nélkül, gondolkodás nélkül, agytalanul. Gépies mozdulatok kellenek, és jól betáblázott nap, ne legyen idő gondolkodni, sem sírni, sem sajnálkozni. Ne legyen idő belesodródni a szívfájdalomba.

  2018 november 13
  Király Eszter
 • A csábítás egy játék, amit játszani kell!

  A férfi vadászó a nő csábító, küldd az érdeklődés jeleit, ébreszd fel benne a vadászót, a felfedezőt. Tudod, mivel lehet a mai időkben a férfiszívet leginkább meghódítani és megtartani? Nem a külcsínnel, és nem a szexszel. Hanem csakis azzal, hogy egy nő tud-e igazán nő maradni, vagyis tud-e kissé tartózkodó, visszafogott, és méltóságteljes maradni úgy, hogy megőrzi játékos, csábító, nőies báját, és érzéki kisugárzását. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolódása, és a társkeresés elveszíti dinamikáját, unalmassá, lapossá válik, elillan a fűszer, az izgalom és cseppet sem jelent majd kihívást.

  2018 november 13
  Király Eszter
 • Egy párkapcsolat megéréséhez idő kell!

  Manapság semmi nem érdemel időt és türelmet. Még a szeretetkapcsolatok sem. Rögtön azt a párkapcsolati érettséget és érzelmi biztonságot keressük, amely csak idővel fejlődhet ki, mert ez az élet normális rendje. Alig ismerjük még egymást, de instant módon, mohón várjuk a feltétlen összetartozás és elköteleződés állapotát, mely csak évek múlva, az összecsiszolódás rengeteg elrettentő pillanatával érkezhet meg. Nem engedjük az induló párkapcsolatokat végighaladni a fejlődési szakaszokon.

  2018 november 07
  Király Eszter
 • Sikertelen Kapcsolataim, köszönöm nektek!

  Sikertelen Kapcsolataim, köszönöm nektek. Mert általatok szeretni tanultam, és megtanultam jól szeretni. Idővel megértettem, hogy a kedves szavak mit sem érnek, ha nincs mögöttük valódi, teljes szívvel, elmével odaforduló figyelem. A szavak becézhetnek, de az ígéretek nem esküszavak, bármikor elfelejtődnek, mintha sosem léteztek volna. Az érintés semmit nem pecsétel, a vágy még nem szerelem.

  2018 november 05
  Király Eszter
 • Rád ki vigyáz?

  Nem lehet jó vigyázó az, aki mindig csak arra vár és élete szálait úgy fonja-alakítja, hogy mindig csak rá vigyázzanak. Ebben a kényelmes, passzív kiszolgáltatottságban éli napjait, ebben a támaszkodó kapcsolatban talál kényelmet. Jó szorosan kikarózva, támasztékkal képes csak megőrizni az egyensúlyt, és ha érkezik egy vihar, vagy bármilyen természeti katasztrófa, darabjaira hullik, eldől, összezuhan, mint a gyenge, tavaszi palánta. Egyedül virágozni, szoros gyökerekkel talpon maradni, tépáztatva lenni jégesőben, orkánszerű szélben, és kései fagyban, elhajolni, majd ahogy a nap kisüt, simogató sugaraitól erőre kapni és újra felállni. Az érdemel tiszteletet.

  2018 november 01
  Király Eszter
 • Szeresd magad annyira, hogy megszabadulsz a mérgező emberektől

  Igen, jól látod, az emberek is kigyomlálhatók, ne érezz tehát lelkifurdalást, tedd ki a magánterület táblát, magyarázkodni sem kell. El kell engedni, kívül kell rekeszteni az idődet pazarlókat, velük  megrekedsz, stagnálsz, ők életed természetes menetének élő, lélegző akadályai.

  2018 november 01
  Király Eszter
 • Amazonként nem találtam tartós boldogságot

  Lelkem mélyén ott lapult az állandó, szorongató félelem, hogy nem invesztálhatok érzelmeket, szerelmet, figyelmet, szenvedélyt, női energiákat, ameddig tudom, hogy ő itt csak egy átutazó, mert bármikor lemondhat rólam. Nem akartam vele közös világot, nem akartam egy élettérben lélegezni, és hagyni, hogy erős férfikeze nyoma még szebbé, még szerethetőbbé varázsoljon körülöttünk mindent. Nem akartam nagyot zuhanni. Azt kellett éreznem, hogy az egyetlen vagyok, ahogyan vele is éreztetnem kellett ugyanezt.

  2018 október 30
  Király Eszter
 • Egy férfinek élete végéig szüksége van a vadászatra, mégis a tökéletességet egyetlen nő oldalán találja meg

  A férfiakra a kisugárzás, és a vonzó külső erőteljes hatással van, de mindezen túl legtöbbször a nő felszabadultsága, függetlensége, vidámsága, titokzatossága az, ami igazán lenyűgözi. Sajnos gyakran pontosan ezeket a tulajdonságait veszíti el a nő, és ha ez egy szorongó, kapaszkodni vágyó magatartás irányába mozdul el, főleg, ha túl korán következik be, akkor a férfi távolodni kezd, és pont.

  2018 október 30
  Király Eszter
 • Amire a szerelem megtanított

  A szerelem és a tisztelet felbecsülhetetlen ajándékok. Ha valaki képtelen ezt viszonozni, akkor nem érdemli meg, hogy bármit is adjak önmagamból. Az önbecsülésemnek átlátható tiszta, átlátható határa van. Nem vagyok karitatív szolgálat, online katalógusból kiválasztott kellemes társaság, kulináris élmény, vagy látogatható szépség. Nincsenek funkcióim, nem csupán szexre, főzésre, vagy kulturális eseményekre vagyok programozva.

  2018 október 25
  Király Eszter
 • Mire vágyik a nő?

  A nő hűséges társra vágyik. Az, hogy kibe szeretek bele akaratlan, sodró, gyönyörű zuhanásban, soha nem az én döntésem. Az, hogy kit szeretek egy életen át, mindig az én döntésem marad, és ez nem változik. Ha bezárok ajtót, ablakot, és eldobom a kulcsot, attól a társam még nem marad velem. Akkor majd kikúszik a küszöb alatt, de ha marad, erre nem lehet más oka, mint az, hogy szeret, és eldöntötte. Az még nem hűség, ha valaki gyáva a hűtlenséghez.

  2018 október 24
  Király Eszter
 • 7 női tulajdonság, amitől megdobban egy férfi szíve

  Tévhit, hogy a férfiak a gyengébbik nemet keresik és látják a nőben. Nem az teszi őket erősebbé, ha a gyenge nő mellett felveszik a gyámolító, terelgető szerepet, mert nem akarnak hiányzó apaképet pótolni. Az igazi férfi olyan nőt keres, aki inspirálja őt, akivel együtt fejlődhet, akinek van jövőképe, ambíciója, és aki küzd a céljaiért. Akinek megvan akkor is a saját, jól kiegyensúlyozott, önálló élete, ha éppen nincs párkapcsolatban.

  2018 október 22
  Király Eszter
 • A férfiak tényleg félnek az okos, sikeres nőktől?

  Tiszta, igaz érzelmekre, őszinte szerelemre, odaadó, gondoskodó, érzelmileg is érett, hűséges társra vágyunk, aki értünk, miattunk hozta meg az elköteleződés döntését. A társkeresés azonban ma bonyolult, fárasztó tevékenység lett, és csak jönnek, tolulnak a negatív élmények, csalódások, interjúhoz kísértetiesen hasonlító találkák, könnybe, és katasztrófába fúló randisorozatok, vigasz szexelések, magányos haza utak.

  2018 október 18
  Király Eszter
 • Ha a kezdeti nagy szerelem bántalmazóvá válik

  Kötődni hozzá veszélyes, mert hosszú távú lelki és testi egészségromlást okoz. Sokan eleinte nincsenek is tudatában annak, hogy mérgező kapcsolatban élnek, gyakran számolnak be arról, hogy a kezdeti furcsa viselkedést a ragaszkodásnak, a lángoló nagy szerelemnek tudták be, ami ellen ők maguk sem tettek semmit, mert azt gondolták, hogy az érzelmek lanyhulásával a felfokozott érzelmek is szelídülni fognak.

  2018 október 17
  Király Eszter
 • Amitől egy nő örökre a tiéd

  Mitől lesz egy nő örökre a tiéd? Ha engeded élni, nevetni, ha teret adsz neki, szabad levegőhöz juttatod, meglátod benne a csillámló kincset, fejlődni engeded, vagy éppen egy egészen más út felé tereled, ami máshogyan szép, máshogy épít. Ekkor majd a nő érted, miattad ragyog, de inkább úgy fogalmaznék, veled szebb, erősebb lesz a fénye, mert megtanulta, hogy borús napokon egyedül is kiszínezze önmagát.

  2018 október 11
  Király Eszter
 • Ne szeress olyannak, amilyen vagyok. Láss bennem többet!

  Aki szeret, azt akarja, mutassam többnek magam, mert több is vagyok. Az kimondva, vagy kimondatlanul azt üzeni, hogy igyekezzek, mert ő is igyekszik, mert fontos neki a mi kettősünk, és megtesz mindent érte, erőn felül működteti, de egyedül van, elfárad benne, ha nem segítek. Aki szeret, az látja, hogy milyennek kellene lennem.

  2018 október 09
  Király Eszter
 • Ha nem mondjuk ki, akkor nem létezik? – így teszi tönkre tönkre kapcsolatainkat a szőnyeg alá seprés

  Nem létezik tökéletes párkapcsolat, csak megfelelő, ami hiteles, és életszerű, valamint elég jó, elég komfortos ahhoz, hogy boldognak érezd magad benne. Egy tökéletesnek látszó, konfliktus-steril kapcsolatban, csak üres kagyló életek, kirakatéletek vannak, ahol valójában több energiát fektetnek a látszat fenntartásába, és a hibák retusálásába, mint az egyre fojtóbb társas magány megszüntetésébe.

  2018 október 08
  Király Eszter
 • Egy férfi a visszautasítást nem kudarcként éli meg, hanem kihívásként

  Egy férfi a visszautasítást, a nő kezdeti visszafogottságát nem tragédiaként, depresszív élményként éli meg, hanem kihívásként. Engedjük a férfit udvarolni. Hagyjuk, hogy azokat a fegyvereket alkalmazza, amiket csak akkor használ, ha fontos csatába indul. Engedjük, hogy megtegyen mindent azért, hogy megkapjon, mert ez a legjobb férfitulajdonságokat fogja kihozni belőle.

  2018 október 01
  Király Eszter
 • Soha ne becsüld alá a csók erejét!

  A csók, a feromoncsere révén sokat elárul a másik emberrel, és bár ezeknek az információknak nem is vagyunk tudatában, mégis megalapozza, hogy kezdetben mennyire érezzük összeillőnek magunkat partnerünkkel. Mire tudatosan döntenénk, ugyanis már elrendeltetett. A szerelem hevületében a kémiának esünk áldozatul, és a tudatalattink már eldöntötte, kit fog választani. Racionális érvek, és társadalmi elvárások mentén mérlegelünk, tépelődünk, belemenjünk-e egy kapcsolatba vagy sem, de a testünk már rég döntött. Férfiak és nők valódi vonzalma azon áll, vagy bukik, ami a szemnek láthatatlan.

  2018 szeptember 26
  Király Eszter
 • Kockáztatás nélkül nincsenek igazi találkozások

  Kockáztatás nélkül pedig nincsenek igazi találkozások. Egyetlen ölelés, őszinte beszélgetés meghúzza a vészharangokat a fejben. Mit akar tőlem? Mit kezdjek vele? És ő mit kezd majd velem? Ha őszintén kiadom magam, az veszélyes, kockázatos művelet, sérülök, és sérteni fogok, mert sebezhető leszek, és megsebzek. Beengedni valakit, megmutatni igazi, kitakart, retusálatlan arcomat, vállalni, megadni magam, kockáztatni. Ez a modern párkapcsolatok kihívása.

  2018 szeptember 24
  Király Eszter
 • Azt nyújtsd nekem, amitől szeretve érzem magam

  Te csak törted ezt a szépséges nyelvet, dadogtál, makogtál, és mindent elrontottál, és akkor legszívesebben az öklömmel püföltem volna mellkasod, hogy ne mérgezz tovább, fáj, mennyire suta és értetlen vagy, de ma már sajnállak. Mert tudom, hogy ebben sem volt tanítód, nem volt senki, aki megtanítja, bátran kibeszélheted a szeretetedet becéző, elismerő, szárnyakat adó szavakon keresztül.

  2018 szeptember 23
  Király Eszter
 • Aki szeret, az jelen van

  Aki jelen van, abban bízhatok, mert tudom véradó ő, vérátömlesztő, és nem lop el tőlem semmit, nem veszi el a díszeimet, sem hitet, sem méltóságot, sem önbecsülést. Inkább szépséggel, kisugárzással, ragyogással tölti meg az életemet, tőle zubog az ereimben a szerelem, és vele gyönyörű, életerős, büszke érzéssé változik.

  2018 szeptember 13
  Király Eszter
 • Megéri küzdeni egy férfiért?

  Az erőt kellett volna látnia bennem, függővé kellett volna tennem őt, és nem a térdre boruló, méltóságát vesztett, összetört, zokogó énemet kellett volna látnia utolsó emlékképként. Igazából egész rövidke közös életünkben az erőt kellett volna látnia, ebbe beleszeretett volna, ezt imádta volna, és akkor folyton azon igyekezett volna, hogy táplálja az erőmet, hogy még inkább ragyogjak.

  2018 szeptember 11
  Király Eszter
 • Jobb egy rossz párkapcsolatban, mint egyedül?

  Tudod, mit mondok? Ha az a kényelmetlen, nyomorító érzés furdal, és motoszkál a legelején, akkor ne reménykedj, az mindig is ott marad. Szadomazo tangót járunk, lepaktálunk az ördöggel, és egy ágyban alszunk az ellenséggel. Valamikor nagyon régen megbomlott az ősbizalomba vetett hitünk, a méltóságot elengedtük, és mindig elkapunk valakit, mint hányódó tengeren a deszkát, csimpaszkodunk bele, függünk tőle, és manipulálhatóvá válunk.

  2018 szeptember 06
  Király Eszter
 • A nemet mondás művészetete

  Kik azok, akik képesek nemet mondani? Akik nem megúszni akarnak, hanem felvállalni, megindokolni a miérteket. Akik tudják, mit akarnak, így azzal is pontosan tisztában vannak, hogy mit nem. Elfogadjuk a tényt, vagy sem, az embert ma a nem-jei minősítik. A nem kockázatos válasz, mégis hatalom, tartás, a határok meghúzása. Ahol a nem, ott a hatalom, aki nemet mond, az diktálja az iramot. A nem az valójában az önbecsülésem, és a méltóságom barikádja, hogy eddig és ne tovább.

  2018 szeptember 06
  Király Eszter
 • Ha a szeretet valódi, akkor is hűséges maradsz, amikor nehéz szeretni

  A hűség akkor születik meg, amikor elhatározom, hogy veled valóban megelégszem és ezzel együtt önmagamhoz is hű maradok. Az álmaimat nem zárom hét lakat alá, a vágyaimat kinyilatkoztatom, eléd tárom mindet. Megtanultam a leckét, szavaim nem bántóak, nem szúrok beléd apró kis mérgezett elvárás-tőröket. Nem, nem akarom, hogy egy éjjelen közénk kússzon szerelmünk csöndes gyilkosa. Az életet a maga teljességében élem meg veled.

  2018 szeptember 04
  Király Eszter
 • Így csábítsd el és beléd szeret!

  Miért nem működik a kapcsolat? Miért van az, hogy mindig csalódunk? Már az elején elrontjuk, legtöbbször az első hónapban. Nem adunk feladatot, nem tudjuk mit jelent éheztetni, várakoztatni, hogy a férfi fantáziáljon, és vágyjon. Nem tudunk hiányérzetet teremteni, nem hagyunk magunkon felfedezni valót. A vonzalom, a szerelem, a kémia ébredhet első látásra, de a férfinek elemi szükséglete a hódítás.

  2018 augusztus 30
  Király Eszter
 • Így viselkedik egy Nő a szerelemben!

  Nem könyörög figyelemért, szeretetért, elismerésért. Nem rendeli alá önmagát a férfi elvárásainak, igényeinek, testi-lelki jóllétének. Egy Nő határokat húz, van önálló véleménye, döntési lehetősége, és elvei melyekhez tartja magát. Nem tesz meg dolgokat, melyeket nem akar, és nem válik bábbá a kapcsolatban. Egy Nő bár ugyanúgy haragot és frusztrációt érez, mégis kifejlesztette önmagában a felnőtt reagálás képességét, vagyis éretten kommunikálja, ha valami bántja.

  2018 augusztus 29
  Király Eszter
 • Ezért olyan nehéz kilábalni egy majdnem kapcsolatból

  A majdnem kapcsolatok, ezek a különös vonzalmak, plátói szerelmek, szexkapcsolatok, extrákkal fűszerezett barátságok furcsán érnek véget, hiszen hivatalosan soha nem is kezdődtek el igazán. Mindig ösztönösen vágyunk arra, hogy lezárjunk bizonyos életszakaszokat, elvarrjuk a ragaszkodás szálait, de egy majdnem szerelem általában úgy végződik, hogy valamelyikünk eltűnik, mintha sosem lett volna. Életünk ezen szakasza befejezetlen történet, be nem teljesült szép ígéret, nyitva maradt mondat, vessző, három pont, félbe maradt, lezáratlan ügy, tisztázatlan félreértés. A mögöttes érzések soha nem kerülnek tisztázásra.

  2018 augusztus 29
  Király Eszter
 • Akik túlságosan szeretnek

  Amikor valaki a szerelemtől akar boldog lenni, akkor szomorú, lelki sérült társfüggőként az elképzelt ideális párkapcsolatot hajszolja, és sérült önbecsülését a párkapcsolatban akarja erősíteni, gyógyítani. Egy lélekben érett nő jól érzi magát a bőrében, ideiglenesen egyedül is képes ragyogni, egyenrangú, inspiráló társ lehetne, olyan, aki nem támaszkodik. Társat szeretne, és szeretne harmóniában élni valakivel, de tudja, hogy ehhez először meg kell tanulnia önmagával harmóniában, önszeretettel, önbecsüléssel, egyedül élni.

  2018 augusztus 29
  Király Eszter
 • Legyen a randevúnak illemtana!

  A lovagias férfit manapság meg kell becsülni, és igenis méltatni erőfeszítéseiket, mielőtt egészen eltűnnek a tömegben, és kihalnak éppen a férfierőt sugárzó, férfias öntudatot közvetítő nők miatt. Egy női szerepeit megélő, kiteljesedett nőnek nincs bizonyítási vágya az élet férfias területein, nem akar mindenáron dominálni, markáns, maszkulin tulajdonságokat magára ölteni.

  2018 augusztus 27
  Király Eszter
 • Amire már nem vagyok hajlandó és sokkal boldogabb vagyok tőle

  Már nem haragszom és nem neheztelek a múltra, hanem megtanultam, hogyan ássak a lelkem legmélyéig, és gyógyítsam sérüléseimet. Megtanultam, hogy egy boldog kapcsolat elsősorban önmagam fejlesztésében, lelkem tisztogatásában rejlik. A társam, aki örökre velem halad majd az úton, megérdemli hogy egy rendben lévő Embert adjak neki ajándékba.

  2018 augusztus 21
  Király Eszter
 • Konfliktusok nélkül nincs boldog párkapcsolat

  Ahol közöny van, ott beáll a csend, ott elfogynak a szavak. A párkapcsolat legnagyobb ellensége a csend, a megfagyott, dermedt, üres kommunikáció. A jó veszekedés elsodorja a rossz, betokosodó rutinokat, kiszellőzteti a kapcsolatot, életet, friss levegőt visz bele.

  2018 augusztus 08
  Király Eszter
 • A férfinak szex kell, a nőnek szerelem?

  A szerelem kezdeti, eufórikus szakaszában a férfiak tesztoszteronszintje lecsökken, viszont az oxitocin szintjük nő, pontosan azért, hogy felgyorsuljon a kötődés. A szerelem első, kezdeti lángolásában a férfiak szelídebbek, gyengédebbek, alkalmazkodóbbak. Ekkor mondogatjuk mi nők, hogy bezzeg ilyenkor a jó oldalukat mutatják. Nem tudatosan csinálják, így találta ki a természet. Ugyanebben a szakaszban a nők tesztoszteronszintje erőteljesen megnő, a szenvedély, a kezdődő új kapcsolat boldog izgalmától, amely fokozza önbizalmunkat.

  2018 augusztus 07
  Király Eszter
 • Gyakoroljuk annak művészetét, hogy tudjunk másokkal együtt örülni

  Gyakoroljuk annak művészetét, hogy nem hasonlítjuk önmagunkat folyamatosan másokhoz. Függővé tesszük magunkat a közhangulattól, a külvilág zajától, mások véleményétől, kedvétől, életeseményeitől. Ez borzasztó fárasztó tud lenni. Talán te is a körülötted lévő zajongó, tomboló, acsarkodó világ marionett bábja lettél, táncolsz idegenül, természetellenesen, ahogyan ők fütyülnek, az az etalon, hallgatod őket, és bólogatsz lelkesen, közben pedig mar az irigység mételye. Aki önmagával elfogadásba kerül, az már úgy képes szeretni, az életet élni, és haladni a saját útján, hogy nem kell folyton bizonygatnia, ő mennyit ér.

  2018 augusztus 07
  Király Eszter
 • Az érzelmi éretlenség miatt működésképtelenek a mai párkapcsolatok

  Érett, kiteljesedett, szárnyaló párkapcsolatra vágyunk, miközben egyik éretlen, földön vergődő, majdnem szerelemből a másikba sodródunk. Húzzuk, vonszoljuk elvárásaink, sérült önbecsülésünk, túlfejlett egonk, és érzelmi éretlenségünk súlyos csomagját. Érett szerelem kellene, ahol érzelmi biztonság van, és nincs játszma, taktikázás, kontroll, vagy hatalmi harcok.

  2018 augusztus 01
  Király Eszter
 • Ha a kiábrándult nő ingyenprosti lesz

  Nem akarta közel engedni őket magához, nem akarta, hogy meglássanak valamit benne, ami valahogyan nem illik ebbe a jelképesen piros lámpás környezetbe, valamit, ami megkülönbözteti őt a többiektől, ami a lakkcsizmás világtól elkülöníti őt, és ráadja a báli ruhát. Nem akarta, hogy bármelyikükből is királyfi legyen. Nem akart üvegcipellőt, tökhintót, nem akart királylány koronát. Nem akart már párkapcsolatot. És ahogy nem akart párkapcsolatot, úgy fordult a kocka, úgy ragaszkodtak hozzá ezek az elmés fickók minél jobban, minél erősebben. Ám ő csak a testét adta kölcsön, mintha be akarná teljesíteni a karmáját, mintha előző életében valódi bordélyházak valódi madámja lett volna.

  2018 július 23
  Király Eszter
 • Good morning, Beautiful!

  Ma olyan gyönyörű a reggel. Ma az összes pozitív gondolkodás-eretnek elgondolkodva vakargatja a homlokát. A gondolatnak teremtő ereje van, és a minden fejben dől el kezdetű pogány imákat máskor elutasíthatom, de ma nem, ma eldönthetem, hogy az életet tudatosan-ösztönösen élem. Ma megélem és kimutatom az érzéseimet és kimondom, amit gondolok. Nem mérlegelek, nem görcsölök,  nem gondolkodom túl az életet, nem féltek jajongva földbe tipródó női büszkeséget. Ma átadom magam a napnak, és ebben a boldogság delíriumban már nem kell kényszerítenem magam, hogy hagyjak fel a gyanakvással.

  2018 július 21
  Király Eszter
 • Meddig kell gyászolni a szerelmet?

  Meddig kell gyászolni egy szerelmet? Meddig kell jelképesen feketében járnunk, mikor dobozoljuk be az emlékeket végleg, és dobjuk le a szemétledobón? Mikor töröljük ki a telefonszámát, mikor legyen az, amikor már nem ő az első gondolatunk reggelente, mikor váljunk le egymásról végleg? Mikor nem fogjuk már hallani a cipőtalpai kopogását az ablak alatt a hajnali csöndben?

  2018 július 21
  Király Eszter
 • Elengedtelek

  Olyan kétségbeesetten meg akartam tisztulni utánad. Úgy képzeltem, majd fénylő, reggeli frissesség vár, és az elengedés katartikus érzése. Valójában mindvégig az elengedéstől féltem, hogy majd fájdalommal jár, kínkeserves vajúdással, lázban fetrengéssel. Valamiféle gyötrelmes tisztítótűznek képzeltem, minek a végén megtépázva, megvallatva nyithatok ki új ajtókat. Semmi ilyesmi nem történt. Csak annyi, hogy ráébredtem, vége, eleget szenvedtem. A zuhany jólesett, és megnyugvást hozott a forró vízsugár. Elengedtelek.

  2018 július 11
  Király Eszter
 • Az exeket elfelejtik, ugye?

  Miért húzzuk, vonszoljuk szuszogva, fújtatva mégis az exek szellemét az új kapcsolat szép, frissen festett falai közé? Bezárult egy ajtó, kinyílt egy másik. Odabent napfényes, madárcsicsergős, reggeli frissesség van, egy új nap, új fejezet kezdete, mégsem kezdünk új életet a lerombolt, majd újépített ragyogó tisztaságban. Mint amikor felújításkor képtelenek vagyunk kidobni a rengeteg hasztalan kacatot, és tároljuk azokat szakadt zsákokban a padlás polcain, úgy vagyunk képtelenek megérteni, hogy van olyan szerelem, amit már nem kell őrizgetni, ki kell dobni.

  2018 július 10
  Király Eszter
 • Mindannyian csomaggal érkezünk – Olyan mellett dönts, aki segít kicsomagolni

  Mondd ki, ami voltál: ez voltam, ezt tettem, így bánt el velem az élet, és már tisztán látok, hol rontottam el, hogy nekem is benne volt a kezem, bűnrészes voltam az életem félresiklásánál. Kár az időt olyanra vesztegetni, aki az idő múlásával is képtelen kimondani ezeket a szavakat, aki a törött darabokat még mindig a háta mögött rejtegeti. Aki leteszi végre a csomagjait a küszöbön, és engedi belőle kipakolni az összes csalódást, szívfájdalmat, hazudozást, és megaláztatást, őt minden nap egyre közelebb engedhetjük,

  2018 július 10
  Király Eszter
 • A nő, aki csak szexre kellett

  A nő, aki csak szexre kellett, soha nem állt egyetlen fontossági sorrend legelején. Soha nem ő volt az első, ezt már megszokta, és azt gondolta, ez így normális. A férfiak miután eleget garázdálkodtak a testén, köddé váltak, mintha soha nem is lettek volna. A nő, aki csak szexre kellett ilyenkor szomorú volt, és nem értette igazán, mi lehet az oka a rengeteg látótérből és kibertérből eltünedező férfinak. Nem volt tudatában a szomorú ténynek, hogy éhes valójában ő volt, szegény szeretetéhes gyufaárus kislány volt az emberi kapcsolatok rideg sikátoraiban, önmagát árulta, méghozzá ingyen. Azt gondolta, a sok test majd felmelegíti szeretetet kolduló, elhanyagolt lelkét, meg is kapta az érzést, pillanatnyi örömként, fájdalmat csillapító placebóként.

  2018 július 08
  Király Eszter
 • Ezért várnak az okos, céltudatos nők olyan sokáig az igazira

  Egy erős, független, sikeres nő gyakran egyedül próbálja megváltani a világot. Nem kér, nem szól, nem tesz utalásokat, nem mutatja gyenge oldalát. Mindent megold egyedül, mert rengeteg küzdelmet átélt már, megvívta a csatáit, mert meg kellett, hogy vívja azokat, hozott már egy sor áldozatot, és nehéz döntést. Kontrollt gyakorol a saját élete felett, és valahol egy jóleső érzés, hogy nem tartozik elszámolással senkinek, kiválóan menedzseli a saját életét, van kialakult jövőképe, ereje, ambíciója, hogy mindezt meg is valósítsa.

  2018 július 08
  Király Eszter
 • Idő kell, amíg megtanulsz jól szeretni

  Egy férfi társasága még nem biztonság, ölelő karja még nem védelem, izzó tekintete még nem elkötelezettség. Pillanatnyi figyelme, érdeklődése csak lehetőség, fogadkozása talán elpukkanó szerelembuborék, és a kialakulóban lévő közös történet talán örökre befejezetlen, három pont csak a vége. Egy ideig még visszatérünk ahhoz a levegőben lógó mondathoz, hogy rendes, tisztességes befejező mondattal lássuk el a szomorú love storyt, aztán egy idő után feladjuk, mert elfáradt, és meghalt a mesénk, mielőtt megszületett volna. Tudni kell, mikor nyissunk szívet, mikor nyerhet oda bebocsájtást bárki halandó.

  2018 július 05
  Király Eszter
 • Egyikünk mindig jobban szeret?

  Kiből lesz a jó társ? Aki bármit képes megtenni a szeretett nőért, és amennyiben ez a nő férfiként bánik vele, ezt ő messzemenően értékelni fogja. Amikor egy férfi szeret, jobban képes szeretni a nőnél. Ha a nő szeret jobban, és ezt százféle módon, nap mint nap ki is nyilatkoztatja, akkor a férfi számára idővel terhessé, talpig nehézzé válik ez a folyton odaadó, elérhető, önfeláldozó, kívánságait leső ragaszkodás. Érted már? Akkor ez a férfi akkor talán már nem is szeret igazán.

  2018 július 05
  Király Eszter
 • A jó dolgok azokhoz érkeznek el, akik várnak

  Az olcsóság előtt nem véletlenül tülekednek és hajtanak fejet a társtalanság szomorú szolgái. Hiszen gyorsan ható, tüneti kezelést kaphatnak magányukra és kiüresedett életükre. Néhány férfi azonban az önmaga értékeivel is tisztában lévő, valódi ragyogás kirakata előtt álldogál.

  2018 július 01
  Király Eszter
 • Köszönöm, jól vagyok – nyílt levél a válásomhoz

  Nekem nem volt még emelt főm, amikor lecsengeni látszottál, nem éltem át katartikus érzést, nem voltam felszabadult, hanem inkább iszonyúan rémült. Bár elvettél mindent tőlem, ami a lelki és fizikai komfortérzetemet biztosította, mégis hálával tartozom neked. Tükröt tartottál elém, és nekem nem tetszett, akit ott láttam, meg kellett változnom, újjá kellett alakulnom, és újra széppé, méltóságteljessé kellett varázsolódnom.

  2018 június 30
  Király Eszter
 • Napsütötte Toszkána – Mindig, örökké

  Mert van úgy, hogy nem csak magunkat, női önbecsülésünket, önmagunkba vetett hitünket, önbizalmunkat kell újjáépítenünk, hanem mindezzel együtt egy romjaiban álló házat is renoválnunk kell. Ami valójában gyönyörű, csak összeroskadt, beleharapott az élet, szétzúzta az idő, de megérdemli, hogy újra szép lehessen, ha hiszünk benne. Ott van a poros, méltatlan, megalázott, elhagyatott felszín alatt a szépség, és az erő, csak elő kell hívni, nincs is más dolgunk.

  2018 június 28
  Király Eszter
 • Miért menekülnek a férfiak, ha komolyabbra fordul?

  A szerelem első, euforikus szakaszában a férfiak lelkesen, kezet-lábat törve udvarolnak, lovagiasak, kreatívak, tenyerükön hordoznak és a csillagokat is lehoznák, de néhány hónap és lovagunk igyekezete egyszer csak lanyhulni kezd, a hév és az odaadás is mintha csendesülne kissé. Éppen belekényelmesedünk ebbe a kezdeti, rengeteg figyelemmel, kedvességgel, bókkal teli időszakba, aztán egyszer csak mindez távolodni látszik.

  2018 június 27
  Király Eszter
 • Hiteles párkapcsolathoz hiteles nő és hiteles férfi szerelme szükséges

  Egy nő mindig olyan férfit választ, akit tisztel és akit hitelesnek tart. Olyan férfi mellett marad, akivel nem sérül a tisztelet kiváltsága, és nem törik el a bizalom. A nők fel akarnak nézni a férfiakra, de nem egy pozitív tulajdonságokkal felruházott, idealizált istenséget akarunk látni, aki soha nem hibázik, hanem egy érett személyiséget, aki felelősséget vállal, és akinek valóban a döntése vagyunk. Semmi nem ad nagyobb érzelmi biztonságot, ha látjuk, hogy a mellettünk álló férfi hiteles, és jó Ember, tettei a szavaival összhangban vannak, hogy ugyanaz maradt az évek során, és az idő barázdái között is meglátjuk igazi arcát.

  2018 június 26
  Király Eszter
 • Egy nő ma akkor érzi igazán nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie

  Akármennyire is dívik az egyenjogúság, egy nő akkor érzi nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie, és mindenben egyedül döntenie. Nőnek akarják érezni magukat, és csakis egy erős férfi mellett lehetnek ízig-vérig nők. Persze mindez csak úgy lehetséges, ha végre képesek előtérbe helyezni, előre engedni a feminin oldalukat, és az irányítást a férfi kezébe adják. Meg kell tanulniuk engedni a saját, eddigi, látszólag jól működő hatáskörükből, előre kell tessékelniük a gyenge nőt, és engedni, hogy egy férfi valóban férfiként viselkedhessen mellettük.

  2018 június 26
  Király Eszter
 • Egy nőt nem megérteni, hanem szeretni kell

  Egy nőt nem megérteni, hanem szeretni kell. Szeressétek minden arcunkat. A sminkben ragyogót, és az alapozó biztonságos védelme alatt rejtőzködőt, az igazit, a reggeli fényben bátortalanul ébredezőt. Bátorítsatok csacska mondatokkal, bókoljatok, vetkőztessetek, hadd legyen bátorságunk megmutatni, milyen gyönyörűek vagyunk.

  2018 június 25
  Király Eszter
 • Ezért vonzódnak a nők a sikeres férfiakhoz

  Mégis egy érzelmileg érett, gondoskodó, befogadó, biztos erkölcsi iránytű szerint élő nő nem azért vonzódik egy karrierjében sikeres férfihez, mert az sokat keres és egzisztenciálisan rendben van, hanem azért, mert a sikeres karrier pontosan olyan pozitív tulajdonságokat hordoz magában, mint az elkötelezettség, felelősségvállalás, önbizalom, szenvedély, ambíció, elhivatottság, kitartás,  – ezek mind olyan jellemvonások, melyek egy férfit igazán jó társsá tesznek.

  2018 június 24
  Király Eszter
 • Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő!

  Egy úrinő kérdez, és meghallgat. Kér, és megköszön. Nem nyomul, nem ír éjszakai sírós sms-t, és emelt fővel, méltóságát megőrizve elvonul onnan, ahol semmi keresnivalója. Úrinő nem beszél pénzről, nem fecsegi ki a partnereit, és takarékoskodik az emojikkal, a szívekkel pedig főleg.

  2018 június 22
  Király Eszter
 • Nekem olyan férfi kell, aki megszelídít

  Ha megszelídítesz, akkor felelős leszel értem. Akkor én évek múltán is ragyoghatok veled, mert fejlődni, haladni és felemelkedni akarsz velem, nem elszürkülni, elhidegülni, szívet bezárni. Nekem olyan férfi kell, aki képes lehámozni rólam a lelkem rétegeit, ismeri a gyengeségeimet, de soha nem céloz rájuk szándékosan, mérgező, pusztító szavai fegyverével. Olyan, aki nem tekint tulajdonnak, nem ír elő önkényesen számomra mindhalálig betartandó életszabályokat.

  2018 június 21
  Király Eszter
 • Egyetlenem

  Nem tudok lezáratlan szerelmek folytatása lenni, nem vagyok kiegészítés, második, vagy harmadik nő. Én így szeretek. Gyarló vagyok, féltékeny vagyok, birtokló vagyok, gyanakvó vagyok, lelkiző vagyok, sérült vagyok. Ember vagyok. Egyetlen emberhez kötődő vagyok.

  2018 június 17
  Király Eszter
 • Miért lép félre a férfi? Miért csal a nő?

  A hűség döntése egyszemélyes jelenlét, magamhoz is hű maradok, ha hozzá hű leszek. A megcsalással a legfontosabb sérül: a kapcsolat ártatlansága. Hiába próbáljuk később minden eszközzel, szívvel, és lélekkel helyrehozni a kicsorbult szerelmet, a vékony, az alig-alig látható repedések ott maradnak, kényelmetlen, zaklatott hiányérzetet okozva. A kezdeti ártatlanságot, érintetlenséget semmi nem hozza vissza már.

  2018 június 17
  Király Eszter
 • Ne ragaszkodj a nem megfelelő emberhez!

  Kik azok a vigasztalhatatlan ragaszkodók? Akik az idejüket pazarlókhoz kötődnek, akik nem veszik észre magukat, és nem érzékelik, ideje szedelőzködni, és örökre hátrahagyni a nem megfelelő embert. Akik órákon át ragasztgatják a szanaszét tört szerelmet, holott tudják, hogy soha sem nem lesz már ugyanaz. Akik újra és újra régen megfáradt emberi kapcsolatokat élesztgetnek, és szólongatják azokat, akik úgy tesznek, mintha nem hallanának minket, és jó nagyot beintve tűnnek el a sarkon.

  2018 június 16
  Király Eszter
 • Egy nő nem minden férfi mellett ugyanaz a nő

  És vannak férfiak, akik felemelnek. Ők a kevésbé harsány külsejű, nem standard paraméterekkel megáldott, szerényebb változatok. Sokszor, életünknek csak azon szakaszában fedezzük fel őket, amikor már ki tudja éppen hányadik majdnem halálos szívlövést szereztük meg.

  2018 június 14
  Király Eszter
 • A férfi tettekkel mutatja ki, hogy szeret

  A férfi, ha igazán szeret, akkor ott van, jelen van. Betakar, átölel, elkísér, ottmarad, virraszt, gyászol, megvéd, kiáll mellettem, hallgat, beszéltet, megdicsér és felemel. Csupa olyan tett, amiben nincs helye a szónak, mégis világosan üzeni, én ülök a szerelempiramis legtetején, a kapcsolatunknál nincs fontosabb.

  2018 június 13
  Király Eszter
 • Amikor egy férfi igazán szeret, jobban képes szeretni a nőnél

  Amikor egy férfi igazán szeret, jobban képes szeretni a nőnél. Ha a nő szeret jobban, és ezt százféle módon ki is nyilatkoztatja, akkor a férfi számára idővel talpig nehézzé válik a túlzott odaadó, önfeláldozó, kívánságait leső ragaszkodás. Akkor a férfi talán már nem is szeret igazán.

  2018 június 10
  Király Eszter
 • Mit ér a nő, ha “tökéletes”?

  A férfinak nem a tökéletes kell, hanem az, aki érdekes. Egy érzelmileg is érett, igazi férfit nem hoz lázba egy álnőiességét bizonytalanul, affektálva, selypegve kommunikáló műnő, a külcsín lehet bármilyen tetszetős, mégsem önazonos. Amikor egy nő más akar lenni, mint aki valójában, azonnal megkapja a bizonytalan címkét, és ha egy nő bizonytalan, akkor gyenge is. És akkor már nem is olyan vonzó, mert könnyen bevehető a vára, pillanatok alatt megugorható léc, a férfi úgy érzi, nem is kell megdolgoznia a kapcsolatért.

  2018 június 08
  Király Eszter
 • Tudnak még a férfiak bókolni?

  Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolata, és a társkeresés elveszíti dinamikáját, izgalmát, unalmassá, válik, elillan belőle a fűszer, az izgalom, és cseppet sem jelent majd kihívást.

  2018 június 06
  Király Eszter
 • A lelket kell meggyógyítani, hogy a sejtek egészségesek legyenek

  A lelki egészséghez valóban szorosan kapcsolódik az alkalmasság érzése, hogy szeretve és elfogadva létezhetek valaki mellett, és megérdemlem, hogy a karjaiba zárjon. Néhányan azonban sajnos olyan súlyos önbecsülési krízist élnek meg, hogy a párkapcsolattól terápiát várva érkeznek, ami helyrebillenti, majd szinten tartja megbicsaklott önbecsülésüket, izmosítja önbizalmukat, és szolgálja az anyaga, érzelmi, és szexuális komfortérzetüket.

  2018 június 05
  Király Eszter
 • A párkapcsolatok csendes gyilkosa

  Nem a kommunikáció hiánya. Nem a pénz, és nem a szex. A csendes, lábujjhegyen lopakodó kapcsolatgyilkost úgy hívják: elvárások. Folytonos boldogtalanságot, kényelmetlen hiányérzetet, és tartós frusztrációt hív életre. A boldogtalan, örök, hisztiző, toporzékoló gyerekkorra ítélt szerelmek soha nem képesek felnőni, szárba szökkenni, nem képesek életerős, daliás, büszke érzéssé válni, mert mohón és kétségbeesetten, mindig hiányolni fogjuk benne az elvárt dolgokat.

  2018 június 03
  Király Eszter
 • Amit egy érett nő soha nem tesz a párkapcsolatban

  Nem akarja folyton a „szeretlek” szót hallani. Megértette, hogy egy férfi gyakran nonverbális eszközökkel kommunikál, tettekkel mutatja ki ragaszkodását, szeretetét. A szerelem, szeretet, gondoskodás, és elkötelezett felelősségvállalás tettekkel történő kimutatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb kell, hogy legyen, mint a szimpla szeretlek szó. A férfi, ha igazán szeret, akkor ott van, jelen van. Inspirál, felemel, átölel, védelmez, gondoskodik, elkísér, ottmarad, csupa olyan tett, ahol nincs helye a szónak.

  2018 május 30
  Király Eszter
 • Nem kell az a nő, aki harcol a férfiért

  A nő a gyengébb nem, mégis a hosszú távon működő párkapcsolatokban a férfinak az erőt, a gerincet, a tartást kell látnia a nőben, nem a térdre boruló, méltóságát, ragyogását vesztett nőt, aki egyre csak arra vár, hogy a férfi átkeljen azon a vékony pallón, és őt ölelje, felemelje, testi-lelki komfortérzetét biztosítsa, ragyogtassa, mert egyedül képtelen rá.

  2018 május 28
  Király Eszter
 • Ez a megmagyarázhatatlan vonzalmak titka

  A férfi illata elárulja, tudod –e szeretni őt. Mire meghozzuk a döntést, valójában már elrendeltetett. A szerelmi révületben a kémiának esünk áldozatul, és a tudatalattink már eldöntötte, kit fog választani. Racionális érvek, és társadalmi elvárások mentén mérlegelünk, tépelődünk, belemenjünk-e egy kapcsolatba vagy sem, de a testünk már rég döntött.

  2018 május 25
  Király Eszter
 • A szex még működik, de már nem beszélgetünk

  Ha szeretjük egymást, beszélgetünk. Akkor megosztjuk negatív érzelmeinket, sírunk, panaszkodunk, kérdőre vonunk, magyarázatot várunk, és gondolkodás nélkül a másik arcába zúdítjuk sérelmeinket. Nem burkolózunk némaságba, nem hagyjuk, hogy az értetlenség, csendes, kommunikációmentes, különálló, közöny-szigetekre sodorja az egykori szép szerelmet. Ha szeretjük egymást, akkor nem csak fizikailag vagyunk jelen, és nem csak futó, érzelemmentes, lélektelen együttlétekre futja.

  2018 május 25
  Király Eszter
 • Jobb társ válik abból, aki sokat volt egyedül?

  A magányhoz szokott, és abban elégedetten, boldogan élni tudó ember fejlett önismeretre tett szert, megtanult felemelt fővel nemet mondani, és elsétálni. A nehézségekből, csalódásokból elsajátította a leckét, és már képes azt mondani, ebből is tanultam, és legalább megpróbáltam. Egy mentálisan erős ember számára nincs kudarc, csak visszajelzés.

  2018 május 22
  Király Eszter
 • Akivel képtelenség rendezni egy konfliktust – Ilyen egy passzív-agresszív társ

  Műmosoly, heves bólogatás, látszólagos együttműködés, ál-harmónia. Idegesítő csendek, szurkálódó beszólások, áskálódás, intrika, szarkasztikus ugratás, tőr a szívbe. Hogy te mennyire nem érted a humort! Csak vicceltem, most miért fújod fel ennyire? Mindent túlreagálsz. Ferdítés, púderezés, halogatás, szétmálló adott szó, elpukkanó szappanbuborék álmok, etetés, ígérgetés, ellenérvek visszadobása, folytonos kibúvó keresés.

  2018 május 22
  Király Eszter
 • Egy elköteleződés története

  Nem volt ott az égvilágon semmi, csak ő, meg én. Azt akarta, lássam magam végre az ő szemével, legyen ő a tükröm, legyek a megerősítő, becéző, védelmező szavaitól újra magabiztos, gyönyörű nő, aki végre szélnek ereszheti régi, önvédelemből felvett, férfiakat messzire taszító viselkedésmintáit, beengedheti a színt az életébe, beengedheti az új szerelmet.

  2018 május 19
  Király Eszter
 • Már gyermekkorban eldől, ki lesz alkalmas érzelemdús kapcsolatra?

  A kötődéstől rettegő ember nem ver igazi gyökeret sehol, nem kapaszkodik teljes szívvel-lélekkel a táptalajba, csak olyan félgőzzel, hogy bármikor kiszállhasson, bármikor szakíthasson. Félig-kapcsolatokban él, és majdnem-szerelmeket él meg, közben ott cirkulál bensőjében a félelem; félelem az egyedülléttől, félelem az esetleges sérülésektől, a megalázottságtól és szégyenérzettől.

  2018 május 19
  Király Eszter
 • Ha nem vagy jóban önmagaddal, a szex sem lehet igazán jó

  Bár egy kapcsolat nem önbizalomnövelő terápia, mégis egy igazi társnak óriási a felelőssége abban, hogy pozitív megerősítéssel, bókkal, dicsérettel, elismerő szavakkal, a szeretet és ragaszkodás kifejezőeszközeivel is táplálja a másik ember önbizalmát, érzelmi komfortérzetét. Egy nő minél pozitívabban látja önmagát, annál boldogabb a mellette álló férfi. De fontos megjegyezni: nem ő felelős a hangulatodért vagy az önbecsülésedért.

  2018 május 15
  Király Eszter
 • Mikor van vége egy kapcsolatnak?

  Mikor van vége egy kapcsolatnak? Amikor már méltatlan. Amikor már hiába evezünk egy csónakban, ő mindig ellen kormányoz, hátráltat, tévutakra visz, és baljóslatú lélekvesztők felé irányít. Amikor nem látja, amit, én, nem hallja meg amit gondolok, és nincs benne az álmaimban, mert már képtelenek vagyunk egymásra hangolódni, és nem is tekintünk egy irányba. Már nincs zenénk, amire egy ütemre harmóniában táncolnánk. Nekem már nem tetszik az övé, és ő nem viseli el az enyémet. Mikor van vége?

  2018 május 10
  Király Eszter
 • “Ahol a bizalom hiányzik, ott a szerelem koszorújának hiányzik legszebb virága”

  A féltékenység csendesen mérgezi a kapcsolatokat. Ha egy előző párkapcsolatban eltört a bizalom hűtlenség, vagy hazugság miatt, akkor a fel nem dolgozott bizalomvesztést tovább hurcoljuk az új kapcsolat falai közé, és a bizalmatlanság lassan, alattomosan átitatja majd az új szerelmet. Minden féltékeny érzésben továbbá ott van az elhagyatástól rettegő gyermeki énünk. Ez a korai anya-gyermek kötődés biztonsága vagy bizonytalansága jelenik meg minden ragaszkodáson alapuló emberi kapcsolatban.

  2018 május 08
  Király Eszter
 • Miért lép félre a férfi? Miért csal a nő?

  Egy arcba, egy személyiségbe belefeledkezni könnyű, és ösztönös cselekedet. De kitartó, és érzékeny odafigyelést igénylő munka ugyanezt a misztikumot fenntartani a kapcsolatban, évek múlásával is ugyanazt az arcot látni, szeretettel figyelni, szavakkal simogatni.

  2018 április 17
  Király Eszter
Kapcsolat

Írj nekem!Kérem írja be a helyes választ:anyelfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!