Írásaim

Azért, hogy feldolgozd a múltat és letedd végre a múltcsomagot.

 • Férfire vágysz? Akkor nőies tulajdonságokkal tedd magad vonzóvá!

  Tedd magad vonzóvá olyan tulajdonságokkal, melyekkel ő nem rendelkezik, amire felkapja a fejét, és magától, győzködés nélkül mond igent. Tudd meg, mi kell neki, válj olyanná, amire egy férfi vágyik, legyél különleges, egyedi, amilyen csak nagy ritkán érhető el, és hidd el, nem kell hozzá hibátlan díszcsomagolás. Merj nő lenni! Ne akarj férfiasabb lenni nála, mert a legtöbb férfi még mindig olyan társat keres, aki azokkal a pozitív tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek belőle éppen hiányoznak.

  2020 augusztus 31
  Király Eszter
 • Hegek

  A hegek azt jelentik, túléltük az éjszakát, pedig nyüszítve, homlokunkat a hideg ablaküveghez szorítva vártuk a hajnalt. A hegek azt jelentik, az Élet kézen fog, segít felállni a sarokból, segít újra ingatag lábainkra állni, és odakísér a tükörhöz. Tessék, nézz bele, simítsd végig ujjaiddal különös ismertető-hegeidet, legyél büszke rájuk, mert mind a háború emlékei, amit megnyertél.

  2020 augusztus 17
  Király Eszter
 • A modern románcok egyre ritkábban végződnek happy enddel

  Mindig ott lakozik a kétség, minden egyes találkozásban. Ott vannak a félbehagyott, bújtatott utalások, hogy „nem vagyok még túl az exen”, és „nem állok még készen egy új kapcsolatra”, vagy „bonyolult kapcsolatban élek”, és nem merjük megkérdezni, hogy akkor mi a fenét keresel itt. Szavak nélkül is ráébredünk, hogy találkozásunk csak sebgyógyító, időrabló, vagy önbizalom izmosító, két kapcsolat közötti szexuális ámokfutás.

  2020 július 06
  Király Eszter
 • Az egyedüllét nem arról szól, hogy látványosan nem kellesz senkinek 

  Aki egyedül néz szembe a kihívásokkal, az óhatatlanul megerősödik, és később sem kényelmesedik bele a párkapcsolat puha, komfortos fészkébe, mint az, aki teljes ráutaltságban, passzív kiszolgáltatottságban, kikarózva éli életét. Egyedül is tudni kell virágozni, szoros gyökerekkel talpon maradni, tépáztatva lenni, majd újra erőre kapni, és felállni. Ez érdemel igazi tiszteletet, és így kellene élni ezt az életet mindenkinek.

  2020 július 04
  Király Eszter
 • A nő legvonzóbb és egyben legsérülékenyebb tulajdonsága: az önbizalom

  Az egészséges önbecsülés, az önszeretet az egyik legvonzóbb tulajdonság. Lehetek –e szexi vágyott ember a társam szemében, ha mindez hiányzik belőlem? Történhet szívtörés, romboló életesemény, ami az önszeretet elvesztéséhez vezet. De ami elmúlt, azt jobb lerúgni, mint egy rossz, elhordott bakancsot. Ha megbocsájtottam önmagamnak, akkor megtanultam a leckét, akkor többé nem ostorozom önmagam, hogy mi lett volna, ha...

  2020 június 29
  Király Eszter
 • Együtt vagyunk, de mégsem – A szexkapcsolatok lélektana

  Képtelenség az érzelmeinket kontrollálni, és egyszer csak azt érzékeljük, hogy a szexkapcsolatunkba érzelmek keveredtek, és már alig tudjuk szétválasztani egy komolyabb elköteleződéstől. Kétségbeesetten szeretnék megtartani a szabadságunkat, félünk megnyílni, őszintének lenni. Ódzkodunk feladni függetlenségünket, a véglegesség gondolata elborzaszt, az elköteleződéstől való tudattalan félelmünk megakadályoz abban, hogy teljesen felvállaljuk a kapcsolatot.

  2020 június 21
  Király Eszter
 • Mi tesz ma egy férfit úriemberré?

  Szív nélkül nem lehetsz gentleman, nem elegendő a villantott mosoly, a vasalt ing, és a túltengő tesztoszteron pedig nem a férfiasság csimborasszója. A mai férfi lehet jóképű, határozott, sármos, és intelligens, de sajnos csak pasi marad, ha jellemfejlődése során az úriemberség kritériuma lemaradt félúton. Tudod, van a pasi, a férfi, és az úriember. Úriembernek lenni pedig nem kiváltság, hanem döntés.

  2020 június 01
  Király Eszter
 • Anya

  Találtál nekem egy ösvényt, egy biztonságost, egy könnyen járhatót, ahol a legkevesebb az útonálló, a szívrabló, a bántalmazó. Az út porhanyós, világos, és göröngymentes, még a tüskés ágakat is félrehajtottad, ne érjen bántódás. Egy ideig ott haladtam mögötted, az általad kiválasztott utakon, aztán szándékosan lemaradtam, saját utamat keresve, sérülést, zúzódást, taposásnyomot szerezve, szembenézve rosszarcú kalandorokkal. Az anyáknak tényleg van jövőlátó csodamasinájuk, egy kaleidoszkóp, melyet elforgatva látják életünk jövőbeli pillanatait? A színeseket és a fekete-fehéreket, a szépeket és a rút, szomorút is. Micsoda finom szenzorok, milyen kifinomult ösztön ez.

  2020 május 01
  Király Eszter
 • Megmutatni, hogy egy férfinak hogyan kell bánni a nőkkel – ez is az apa feladata

  Mit adhat egy apa a lányának egy teljes családban? Mi az, amit egyedül ő taníthat meg a leghitelesebben? Egy lány életében az apának köszönhető a nő-férfi kapcsolatának kibogozása és megértése. Az apa egyelőre az egyetlen férfi az életében, és ahogyan az ő édesanyjával bánik, úgy kap folyamatosan visszajelzést arról, hogyan is működnek a párkapcsolatok.

  2020 május 01
  Király Eszter
 • Amikor a szerelem téged választ

  Legyél elérhető a szerelem számára. Az elérhetőség nem azt jelenti, hogy már cseppet sem tartasz az újtól, hanem, hogy az összes jogos félelmed ellenére ki tudod mondani a következő a szavakat: készen állok, hajlandó vagyok, kíváncsi vagyok. Nem kell már semmilyen önvédelmi fegyver, két kezedet magasra emeled, és megadod magad az újnak.

  2020 április 19
  Király Eszter
 • Amikor nem tisztel eléggé

  Egy nő akkor lesz hűséges, ha felnézhet a férfira és képes tisztelni. Egy férfit csak úgy tisztelhetünk, ha képes bizalmat adni, és azt őrizni is tudja. Tisztelni annyi, mint jól szeretni. Mikor szeretem őt jól? Ha szeretve, megbecsülve érzi magát, ha boldogabb, szabadabb, örömtelibb az élete mellettem, mint nélkülem.

  2020 március 06
  Király Eszter
 • Mitől szexi a nő?

  Az önbizalom szexi. Nincs vonzóbb egy saját értékeivel tisztában lévő, önazonos nőnél, aki tudja, mit akar, és hogy mennyit ér. Akinek nem csupán folyton befuccsoló vágyálmai, hanem valódi tervei, céljai vannak. Az ambíció szexi. Ám a munkamániás, túlságosan célorientált nő sajnos lelombozó, bár intelligenciája lenyűgöző, és minden férfi nagyra értékeli maximalizmusát, mégsem ideális partner. Miért? Mert nem akarnak a második helyre szorulni, és nem akarnak olyan nőt, akik mellett eltörpülnek érzelmi igényeik. 

  2020 január 13
  Király Eszter
 • Az érték unalmas?

  Nem adunk valódi esélyt, nem tervezünk igazi találkozást, érintést, átkarolást, egymás szemébe tekintést, tiszta kommunikációt. Ez egy kemény, vad világ annak, aki a régimódi, hagyományos értékeket mentené eltökélten. Előbb jön a szex, mint a szerelem, aztán majd szabad akaratunkból eldöntjük, akarjuk-e azt a szerelmet, vagy csupán maradunk sexbuddy-k

  2020 január 06
  Király Eszter
 • A nő, aki most a tükörből visszanéz rám

  Megtanultam, hogy vannak arcok, akik nem érik meg a fáradságot, és jobb, ha azonnal feledésbe merülnek, törlésre kerülnek. Tudom végre, hogy a tárgyak, csak tárgyak, nem kell ragaszkodnom hozzájuk, nem kell azokat időkapukon át a jelenbe cipelnem.

  2019 december 15
  Király Eszter
 • A nőnek férfira van szüksége, a gyerekeknek apára

  Az anya, vagy az apa hiányzik, nem szülő 1 és szülő 2, mert a szülő nem uniformizálható. Talán a többségnek nem fáj annyira a szembesítés, ha az új, egyszülős családmodell kifejezést használjuk, mégis azt a káros üzenetet hordozza, hogy gyakorlatilag mindegy melyikük hiányzik, anya, vagy apa, a szülő egyedül is rendben van, legfeljebb kettő van belőle.

  2019 október 24
  Király Eszter
 • Merjünk férfiak és nők lenni!

  Mert a Férfi nem vágyik éretlen, önállóan életképtelen, támaszkodó, kihasználó kapcsolatra, olyan Nőre vágyik, aki egyenrangú, támogató, gondoskodó, hasonló értékek szerint élő, igazi társ. Tudja, mi az, hogy karom erős, szívem bátor: kitartani, véghezvinni, beleállni, megteremteni, megvalósítani. Legyen a Férfi olyan, aki megőrzi tartását, olyan, akit mi nők inspirálhatunk, mert velünk fejlődni, emelkedni akar, és ha elromlik, akkor nem kidobni, hanem velünk együtt megjavítani akarja.

  2019 május 20
  Király Eszter
 • Akkor szeretjük jól a gyerekeinket, ha éppen megfelelően öleljük őket

  Anyaként általában találunk a gyerekeinknek egy életösvényt, ami biztonságos, ami könnyen járható, ahol a legkevesebb az útonálló, a szívrabló, a bántalmazó. Az út világos és göröngymentes, még a tüskés ágakat is félrehajtjuk ne érje őket bántódás. Mégis akkor szeretjük jól a gyerekeinket, ha rátalálunk a szülőség és az anyaság érzékeny egyensúlyára, ha éppen megfelelően tartjuk őket, nem szorítjuk és nem öleljük őket túl lazán, így tapasztalják meg a biztonságos kötődést, hogy képessé váljanak ők is bátran, bizalommal telve, jól szeretni.

  2019 május 01
  Király Eszter
 • A gyengédség mutatja meg egy férfi igazi erejét

  A gyengédség is férfierő, és a férfiak igenis képesek rá, pontosan a maguk férfias módján. Csak az a férfi képes irányítani, aki a szeretet jegyében időnként tud engedni és visszavonulót fújni. Akiben a férfias erő mellett ott van a gyengédség, a dominancia mellett a szeretettel teli gondoskodás. Aki ha nem is képes a nő lelkével érezni, de legalább megpróbálja. Milyen egy férfias férfi? Olyan, aki nem külsőségekkel, filléres felszínességgel akar meghódítani és megtartani, hanem a hanem a figyelmével, az őszinteségével és hűségével. Ezek a legfontosabb dolgok, melyeket ma a szeretetkapcsolatainkban adhatunk.

  2019 április 16
  Király Eszter
 • A gyermek szemünk fénye, a szülői felelősség mindentől függetlenül örök

  A kötelék – akarjuk, vagy sem - örökre megmarad. A közöttünk feszülő harcot a gyermek érzékeny szenzoraival óhatatlanul megérzi. Ő nem vonható be egyetlen küzdelembe sem, nem befolyásolható, nem manipulálható, nem rángatható kötélharcban. A gyermek kincs, szemünk fénye, és nem felezendő vagyon, örökre felelősek leszünk érte mindketten, az apai és anyai felelősség minden körülménytől függetlenül örök. A gyermek életében mindkét szülő jelenléte felbecsülhetetlenül fontos, és külön, vagy együtt, de szerves része kell, hogy maradjon a gyermek fejlődésének.

  2019 április 12
  Király Eszter
 • A lovagiasság ma is vonzó!

  A férfiak egy része azt gondolja, hogy nincs már szükség lovagias gesztusokra, hiszen a nők minden szempontból egyenjogúságot akarnak, tehát kapják meg, amire vágynak, ne járjon nekik a megkülönböztetett bánásmód. Az egyenjogúság azonban nem jelenthet egyformaságot. Mert nem lehetünk ugyanolyanok. Mindez megcsonkítja, majd elpusztítja a női karaktert, reakciókat, a nőies szerepviselkedést, és úgy egészében a női mivoltot. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Támasszunk fel együtt egy olyan férfiideált, ami újra férfias vonásokkal rendelkezik: védelmező, határozott, lovagias, felelősségteljes, önfeláldozásra képes, és a nehézségekkel valóban megharcol. Mindez nélkülünk, nők nélkül lehetetlen.

  2019 február 22
  Király Eszter
 • A legszebb, legnemesebb hivatás is értelmét veszíti, ha közben a gyermekünk látja kárát

  A dolgozó nők közül azok a legboldogabbak, akik el tudták engedni a szupernő, szuperanya, szupermunkaerő imázst, és sikerült elfogadniuk a valóságot, hogy egyáltalán nem képesek egyszerre mindenre, és bizonyos kompromisszumokat igenis kötniük kell szakmai életükben.

  2019 február 17
  Király Eszter
 • A férfi nem pasi, nem hím, és nem rosszfiú – a férfi címet ki kell érdemelni

  Az férfi hűségével azt üzeni: a nő, aki szeret, lehet, hogy agyonkarcolt és ezer utat bejárt, de mégis a sok csillogó, kápráztató, kísértésbe ejtő imitáció között ő az igazi, az egyetlen. Az ő szerencseköve, szerelem talizmánja, akivel megelégszik. A férfi nem pasi, nem hím, nem kan, nem fickó, és nem rosszfiú. A férfi címet ugyanis ki kell érdemelni, nem elég hamis, félrevezető, álságos csábmesternek lenni, vagy álarcot viselni.

  2019 február 14
  Király Eszter
 • Egy elkötelezett kapcsolatban nem lehet félig benne lenni

  Nem igazi az a szerelem, amiből hiányzik ez az odaadó önkéntesség, amellyel minden rezdülésemmel a társam mellett állok, mert a kapcsolatunk odaadás, együtt tervezgetés, fejlődés, és annak az átnyújtása, amik vagyunk, és mindenünk, amink van. A házasság egy életre szól, a hűség és az elköteleződés szimbóluma, ennek terhét, és a véglegesség gondolatát sajnos nem mindenki tudja elviselni.

  2019 február 03
  Király Eszter
 • Hogyan udvarol egy 21. századi férfi?

  Hódítás, ismerkedés, mély beszélgetések, flört, évődés, csábítás, udvarlás nem létezik. Nincsenek fantáziák, vágyak, elképzelések, csalogató részletek, nincs kézfejen felejtett finom, igéző, hívogató parfümillat. Nincs öröm, izgalom, nincs a kiválasztott nőnek járó teljes, odaadó figyelem, amitől ő különlegesnek, gyönyörűnek, kívánatosnak érezheti magát. 

  2019 február 02
  Király Eszter
 • Nemet mondani hozzátartozik a harmonikus kapcsolatokhoz

  Kik azok, akik képesek nemet mondani? Akik nem megúszni akarnak, hanem felvállalni, megindokolni a miérteket. Akik képesek már a kezdet kezdetén meghúzni saját határaikat, tudják, mit akarnak, és azzal is tisztában vannak, hogy mit nem. Mert elfogadjuk a tényt, vagy sem, az embert ma a nem-jei minősítik. A nem gyakran kockázatos válasz, mégis hatalom, tartás, a határok meghúzása. Ideje lenne elsajátítani a szeretetteljes, gyengéd, mégis határozott visszautasítás kultúráját.

  2019 január 28
  Király Eszter
 • A legtöbb nő boldogtalanságát ma az alacsony önbecsülés okozza

  A nőket ma leginkább az alacsony önbecsülés kínoz leginkább, és tesz boldogtalanná. Soha nem indult ennyi női önismereti kurzus, ahol szép, szomorú, színeit vesztett nőknek oktatják az önszeretetet, az önelfogadást, és ha szerencséjük van, valóban megtanítják őket „nőül”, hogyan engedjék szabadon szárnyalni női energiáikat. Óriás csomagokat cipelünk, fel nem dolgozott életszakaszok fekélyes sebeit nyalogatjuk, de kezeletlenül minduntalan kifakad, mert magunkba zárjuk a frusztrációt éveken át, befelé sírunk.

  2019 január 07
  Király Eszter
 • A szépség ott kezdődik, amikor eldöntöd, hogy önmagad leszel

  Milyen tehát az önazonos nő? Hiteles. És először is jól érzi magát a bőrében. Nem azért, mert sikeres, és nem azért, mert magára vonja az összes éhes férfitekinteteket, hanem mert önmaga. Az önazonos nőben megvan az megmagyarázhatatlan valami, amitől egy férfi nem tágít mellőle, amitől igazán vonzó, különleges, vágyott, és szexi lehet. Egy önazonos nő szép, a belső szépsége, a kisugárzsa varázsol. Miért? Mert eldöntötte, hogy önmaga lesz. És mert elég jól ismeri és szereti önmagát éppen olyannak, amilyen.

  2019 január 01
  Király Eszter
 • Mikor számít valaki felnőttnek? – Út az érett párkapcsolatok felé

  Megmutatni a sebezhető énedet, komolyan venni a szerelmet, merni kötődni, elköteleződni. Ha óvatosan szeretsz, az nem bensőséges szerelem. Az csak rejtőzködés. Önvédelem. Túl sok szívtöréses baleseten estünk át, és még ki sem gyógyultunk belőlük teljesen.

  2018 december 11
  Király Eszter
 • Amikor a nő egyedül táncol

  Nincs alkalmas földi halandó, hogy a partnere legyen. Most nincs. Ő pedig már régen nem hajlik kompromisszumra, nem ad engedményeket, nem árusítja ki a lelkét stagnáló, megrekedő majdnem szerelmek kedvéért. Töltelék kapcsolatokban nem böjtöli az időt, nem húzza ki bennük addig, amíg el nem jön a nagy érzés.

  2018 november 21
  Király Eszter
 • A csábítás egy játék, amit játszani kell!

  A férfi vadászó a nő csábító, küldd az érdeklődés jeleit, ébreszd fel benne a vadászót, a felfedezőt. Tudod, mivel lehet a mai időkben a férfiszívet leginkább meghódítani és megtartani? Nem a külcsínnel, és nem a szexszel. Hanem csakis azzal, hogy egy nő tud-e igazán nő maradni, vagyis tud-e kissé tartózkodó, visszafogott, és méltóságteljes maradni úgy, hogy megőrzi játékos, csábító, nőies báját, és érzéki kisugárzását. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolódása, és a társkeresés elveszíti dinamikáját, unalmassá, lapossá válik, elillan a fűszer, az izgalom és cseppet sem jelent majd kihívást.

  2018 november 13
  Király Eszter
 • Sikertelen Kapcsolataim, köszönöm nektek!

  Sikertelen Kapcsolataim, köszönöm nektek. Mert általatok szeretni tanultam, és megtanultam jól szeretni. Idővel megértettem, hogy a kedves szavak mit sem érnek, ha nincs mögöttük valódi, teljes szívvel, elmével odaforduló figyelem. A szavak becézhetnek, de az ígéretek nem esküszavak, bármikor elfelejtődnek, mintha sosem léteztek volna. Az érintés semmit nem pecsétel, a vágy még nem szerelem.

  2018 november 05
  Király Eszter
 • Szeresd magad annyira, hogy megszabadulsz a mérgező emberektől

  Igen, jól látod, az emberek is kigyomlálhatók, ne érezz tehát lelkifurdalást, tedd ki a magánterület táblát, magyarázkodni sem kell. El kell engedni, kívül kell rekeszteni az idődet pazarlókat, velük  megrekedsz, stagnálsz, ők életed természetes menetének élő, lélegző akadályai.

  2018 november 01
  Király Eszter
 • Amire a szerelem megtanított

  A szerelem és a tisztelet felbecsülhetetlen ajándékok. Ha valaki képtelen ezt viszonozni, akkor nem érdemli meg, hogy bármit is adjak önmagamból. Az önbecsülésemnek átlátható tiszta, átlátható határa van. Nem vagyok karitatív szolgálat, online katalógusból kiválasztott kellemes társaság, kulináris élmény, vagy látogatható szépség. Nincsenek funkcióim, nem csupán szexre, főzésre, vagy kulturális eseményekre vagyok programozva.

  2018 október 25
  Király Eszter
 • A nemet mondás művészetete

  Kik azok, akik képesek nemet mondani? Akik nem megúszni akarnak, hanem felvállalni, megindokolni a miérteket. Akik tudják, mit akarnak, így azzal is pontosan tisztában vannak, hogy mit nem. Elfogadjuk a tényt, vagy sem, az embert ma a nem-jei minősítik. A nem kockázatos válasz, mégis hatalom, tartás, a határok meghúzása. Ahol a nem, ott a hatalom, aki nemet mond, az diktálja az iramot. A nem az valójában az önbecsülésem, és a méltóságom barikádja, hogy eddig és ne tovább.

  2018 szeptember 06
  Király Eszter
 • Legyen a randevúnak illemtana!

  A lovagias férfit manapság meg kell becsülni, és igenis méltatni erőfeszítéseiket, mielőtt egészen eltűnnek a tömegben, és kihalnak éppen a férfierőt sugárzó, férfias öntudatot közvetítő nők miatt. Egy női szerepeit megélő, kiteljesedett nőnek nincs bizonyítási vágya az élet férfias területein, nem akar mindenáron dominálni, markáns, maszkulin tulajdonságokat magára ölteni.

  2018 augusztus 27
  Király Eszter
 • Amire már nem vagyok hajlandó és sokkal boldogabb vagyok tőle

  Már nem haragszom és nem neheztelek a múltra, hanem megtanultam, hogyan ássak a lelkem legmélyéig, és gyógyítsam sérüléseimet. Megtanultam, hogy egy boldog kapcsolat elsősorban önmagam fejlesztésében, lelkem tisztogatásában rejlik. A társam, aki örökre velem halad majd az úton, megérdemli hogy egy rendben lévő Embert adjak neki ajándékba.

  2018 augusztus 21
  Király Eszter
 • Gyakoroljuk annak művészetét, hogy tudjunk másokkal együtt örülni

  Gyakoroljuk annak művészetét, hogy nem hasonlítjuk önmagunkat folyamatosan másokhoz. Függővé tesszük magunkat a közhangulattól, a külvilág zajától, mások véleményétől, kedvétől, életeseményeitől. Ez borzasztó fárasztó tud lenni. Talán te is a körülötted lévő zajongó, tomboló, acsarkodó világ marionett bábja lettél, táncolsz idegenül, természetellenesen, ahogyan ők fütyülnek, az az etalon, hallgatod őket, és bólogatsz lelkesen, közben pedig mar az irigység mételye. Aki önmagával elfogadásba kerül, az már úgy képes szeretni, az életet élni, és haladni a saját útján, hogy nem kell folyton bizonygatnia, ő mennyit ér.

  2018 augusztus 07
  Király Eszter
 • Az érzelmi éretlenség miatt működésképtelenek a mai párkapcsolatok

  Érett, kiteljesedett, szárnyaló párkapcsolatra vágyunk, miközben egyik éretlen, földön vergődő, majdnem szerelemből a másikba sodródunk. Húzzuk, vonszoljuk elvárásaink, sérült önbecsülésünk, túlfejlett egonk, és érzelmi éretlenségünk súlyos csomagját. Érett szerelem kellene, ahol érzelmi biztonság van, és nincs játszma, taktikázás, kontroll, vagy hatalmi harcok.

  2018 augusztus 01
  Király Eszter
 • Ha a kiábrándult nő ingyenprosti lesz

  Nem akarta közel engedni őket magához, nem akarta, hogy meglássanak valamit benne, ami valahogyan nem illik ebbe a jelképesen piros lámpás környezetbe, valamit, ami megkülönbözteti őt a többiektől, ami a lakkcsizmás világtól elkülöníti őt, és ráadja a báli ruhát. Nem akarta, hogy bármelyikükből is királyfi legyen. Nem akart üvegcipellőt, tökhintót, nem akart királylány koronát. Nem akart már párkapcsolatot. És ahogy nem akart párkapcsolatot, úgy fordult a kocka, úgy ragaszkodtak hozzá ezek az elmés fickók minél jobban, minél erősebben. Ám ő csak a testét adta kölcsön, mintha be akarná teljesíteni a karmáját, mintha előző életében valódi bordélyházak valódi madámja lett volna.

  2018 július 23
  Király Eszter
 • Az exeket elfelejtik, ugye?

  Miért húzzuk, vonszoljuk szuszogva, fújtatva mégis az exek szellemét az új kapcsolat szép, frissen festett falai közé? Bezárult egy ajtó, kinyílt egy másik. Odabent napfényes, madárcsicsergős, reggeli frissesség van, egy új nap, új fejezet kezdete, mégsem kezdünk új életet a lerombolt, majd újépített ragyogó tisztaságban. Mint amikor felújításkor képtelenek vagyunk kidobni a rengeteg hasztalan kacatot, és tároljuk azokat szakadt zsákokban a padlás polcain, úgy vagyunk képtelenek megérteni, hogy van olyan szerelem, amit már nem kell őrizgetni, ki kell dobni.

  2018 július 10
  Király Eszter
 • Ezért várnak az okos, céltudatos nők olyan sokáig az igazira

  Egy erős, független, sikeres nő gyakran egyedül próbálja megváltani a világot. Nem kér, nem szól, nem tesz utalásokat, nem mutatja gyenge oldalát. Mindent megold egyedül, mert rengeteg küzdelmet átélt már, megvívta a csatáit, mert meg kellett, hogy vívja azokat, hozott már egy sor áldozatot, és nehéz döntést. Kontrollt gyakorol a saját élete felett, és valahol egy jóleső érzés, hogy nem tartozik elszámolással senkinek, kiválóan menedzseli a saját életét, van kialakult jövőképe, ereje, ambíciója, hogy mindezt meg is valósítsa.

  2018 július 08
  Király Eszter
 • Idő kell, amíg megtanulsz jól szeretni

  Egy férfi társasága még nem biztonság, ölelő karja még nem védelem, izzó tekintete még nem elkötelezettség. Pillanatnyi figyelme, érdeklődése csak lehetőség, fogadkozása talán elpukkanó szerelembuborék, és a kialakulóban lévő közös történet talán örökre befejezetlen, három pont csak a vége. Egy ideig még visszatérünk ahhoz a levegőben lógó mondathoz, hogy rendes, tisztességes befejező mondattal lássuk el a szomorú love storyt, aztán egy idő után feladjuk, mert elfáradt, és meghalt a mesénk, mielőtt megszületett volna. Tudni kell, mikor nyissunk szívet, mikor nyerhet oda bebocsájtást bárki halandó.

  2018 július 05
  Király Eszter
 • A jó dolgok azokhoz érkeznek el, akik várnak

  Az olcsóság előtt nem véletlenül tülekednek és hajtanak fejet a társtalanság szomorú szolgái. Hiszen gyorsan ható, tüneti kezelést kaphatnak magányukra és kiüresedett életükre. Néhány férfi azonban az önmaga értékeivel is tisztában lévő, valódi ragyogás kirakata előtt álldogál.

  2018 július 01
  Király Eszter
 • Köszönöm, jól vagyok – nyílt levél a válásomhoz

  Nekem nem volt még emelt főm, amikor lecsengeni látszottál, nem éltem át katartikus érzést, nem voltam felszabadult, hanem inkább iszonyúan rémült. Bár elvettél mindent tőlem, ami a lelki és fizikai komfortérzetemet biztosította, mégis hálával tartozom neked. Tükröt tartottál elém, és nekem nem tetszett, akit ott láttam, meg kellett változnom, újjá kellett alakulnom, és újra széppé, méltóságteljessé kellett varázsolódnom.

  2018 június 30
  Király Eszter
 • Napsütötte Toszkána – Mindig, örökké

  Mert van úgy, hogy nem csak magunkat, női önbecsülésünket, önmagunkba vetett hitünket, önbizalmunkat kell újjáépítenünk, hanem mindezzel együtt egy romjaiban álló házat is renoválnunk kell. Ami valójában gyönyörű, csak összeroskadt, beleharapott az élet, szétzúzta az idő, de megérdemli, hogy újra szép lehessen, ha hiszünk benne. Ott van a poros, méltatlan, megalázott, elhagyatott felszín alatt a szépség, és az erő, csak elő kell hívni, nincs is más dolgunk.

  2018 június 28
  Király Eszter
 • Egy nő ma akkor érzi igazán nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie

  Akármennyire is dívik az egyenjogúság, egy nő akkor érzi nőnek magát, ha nem kell mindig erősnek lennie, és mindenben egyedül döntenie. Nőnek akarják érezni magukat, és csakis egy erős férfi mellett lehetnek ízig-vérig nők. Persze mindez csak úgy lehetséges, ha végre képesek előtérbe helyezni, előre engedni a feminin oldalukat, és az irányítást a férfi kezébe adják. Meg kell tanulniuk engedni a saját, eddigi, látszólag jól működő hatáskörükből, előre kell tessékelniük a gyenge nőt, és engedni, hogy egy férfi valóban férfiként viselkedhessen mellettük.

  2018 június 26
  Király Eszter
 • Ha úriemberre vágysz, legyél úrinő!

  Egy úrinő kérdez, és meghallgat. Kér, és megköszön. Nem nyomul, nem ír éjszakai sírós sms-t, és emelt fővel, méltóságát megőrizve elvonul onnan, ahol semmi keresnivalója. Úrinő nem beszél pénzről, nem fecsegi ki a partnereit, és takarékoskodik az emojikkal, a szívekkel pedig főleg.

  2018 június 22
  Király Eszter
 • Ne ragaszkodj a nem megfelelő emberhez!

  Kik azok a vigasztalhatatlan ragaszkodók? Akik az idejüket pazarlókhoz kötődnek, akik nem veszik észre magukat, és nem érzékelik, ideje szedelőzködni, és örökre hátrahagyni a nem megfelelő embert. Akik órákon át ragasztgatják a szanaszét tört szerelmet, holott tudják, hogy soha sem nem lesz már ugyanaz. Akik újra és újra régen megfáradt emberi kapcsolatokat élesztgetnek, és szólongatják azokat, akik úgy tesznek, mintha nem hallanának minket, és jó nagyot beintve tűnnek el a sarkon.

  2018 június 16
  Király Eszter
 • Mit ér a nő, ha “tökéletes”?

  A férfinak nem a tökéletes kell, hanem az, aki érdekes. Egy érzelmileg is érett, igazi férfit nem hoz lázba egy álnőiességét bizonytalanul, affektálva, selypegve kommunikáló műnő, a külcsín lehet bármilyen tetszetős, mégsem önazonos. Amikor egy nő más akar lenni, mint aki valójában, azonnal megkapja a bizonytalan címkét, és ha egy nő bizonytalan, akkor gyenge is. És akkor már nem is olyan vonzó, mert könnyen bevehető a vára, pillanatok alatt megugorható léc, a férfi úgy érzi, nem is kell megdolgoznia a kapcsolatért.

  2018 június 08
  Király Eszter
 • Tudnak még a férfiak bókolni?

  Férfias férfiak igenis léteznek, de ahhoz, hogy valóban lássuk egymást, felszínre kell csalogatnunk a bennünk rejtőző nőt. Ha ugyanolyanok vagyunk elvész a játék öröme. Ha nincs vadász és vad, akkor a férfi nő kapcsolata, és a társkeresés elveszíti dinamikáját, izgalmát, unalmassá, válik, elillan belőle a fűszer, az izgalom, és cseppet sem jelent majd kihívást.

  2018 június 06
  Király Eszter
 • A lelket kell meggyógyítani, hogy a sejtek egészségesek legyenek

  A lelki egészséghez valóban szorosan kapcsolódik az alkalmasság érzése, hogy szeretve és elfogadva létezhetek valaki mellett, és megérdemlem, hogy a karjaiba zárjon. Néhányan azonban sajnos olyan súlyos önbecsülési krízist élnek meg, hogy a párkapcsolattól terápiát várva érkeznek, ami helyrebillenti, majd szinten tartja megbicsaklott önbecsülésüket, izmosítja önbizalmukat, és szolgálja az anyaga, érzelmi, és szexuális komfortérzetüket.

  2018 június 05
  Király Eszter
 • Amit egy érett nő soha nem tesz a párkapcsolatban

  Nem akarja folyton a „szeretlek” szót hallani. Megértette, hogy egy férfi gyakran nonverbális eszközökkel kommunikál, tettekkel mutatja ki ragaszkodását, szeretetét. A szerelem, szeretet, gondoskodás, és elkötelezett felelősségvállalás tettekkel történő kimutatása sokkal erőteljesebb és beszédesebb kell, hogy legyen, mint a szimpla szeretlek szó. A férfi, ha igazán szeret, akkor ott van, jelen van. Inspirál, felemel, átölel, védelmez, gondoskodik, elkísér, ottmarad, csupa olyan tett, ahol nincs helye a szónak.

  2018 május 30
  Király Eszter
 • A szex még működik, de már nem beszélgetünk

  Ha szeretjük egymást, beszélgetünk. Akkor megosztjuk negatív érzelmeinket, sírunk, panaszkodunk, kérdőre vonunk, magyarázatot várunk, és gondolkodás nélkül a másik arcába zúdítjuk sérelmeinket. Nem burkolózunk némaságba, nem hagyjuk, hogy az értetlenség, csendes, kommunikációmentes, különálló, közöny-szigetekre sodorja az egykori szép szerelmet. Ha szeretjük egymást, akkor nem csak fizikailag vagyunk jelen, és nem csak futó, érzelemmentes, lélektelen együttlétekre futja.

  2018 május 25
  Király Eszter
 • Jobb társ válik abból, aki sokat volt egyedül?

  A magányhoz szokott, és abban elégedetten, boldogan élni tudó ember fejlett önismeretre tett szert, megtanult felemelt fővel nemet mondani, és elsétálni. A nehézségekből, csalódásokból elsajátította a leckét, és már képes azt mondani, ebből is tanultam, és legalább megpróbáltam. Egy mentálisan erős ember számára nincs kudarc, csak visszajelzés.

  2018 május 22
  Király Eszter
 • Akivel képtelenség rendezni egy konfliktust – Ilyen egy passzív-agresszív társ

  Műmosoly, heves bólogatás, látszólagos együttműködés, ál-harmónia. Idegesítő csendek, szurkálódó beszólások, áskálódás, intrika, szarkasztikus ugratás, tőr a szívbe. Hogy te mennyire nem érted a humort! Csak vicceltem, most miért fújod fel ennyire? Mindent túlreagálsz. Ferdítés, púderezés, halogatás, szétmálló adott szó, elpukkanó szappanbuborék álmok, etetés, ígérgetés, ellenérvek visszadobása, folytonos kibúvó keresés.

  2018 május 22
  Király Eszter
 • Már gyermekkorban eldől, ki lesz alkalmas érzelemdús kapcsolatra?

  A kötődéstől rettegő ember nem ver igazi gyökeret sehol, nem kapaszkodik teljes szívvel-lélekkel a táptalajba, csak olyan félgőzzel, hogy bármikor kiszállhasson, bármikor szakíthasson. Félig-kapcsolatokban él, és majdnem-szerelmeket él meg, közben ott cirkulál bensőjében a félelem; félelem az egyedülléttől, félelem az esetleges sérülésektől, a megalázottságtól és szégyenérzettől.

  2018 május 19
  Király Eszter
 • Ha nem vagy jóban önmagaddal, a szex sem lehet igazán jó

  Bár egy kapcsolat nem önbizalomnövelő terápia, mégis egy igazi társnak óriási a felelőssége abban, hogy pozitív megerősítéssel, bókkal, dicsérettel, elismerő szavakkal, a szeretet és ragaszkodás kifejezőeszközeivel is táplálja a másik ember önbizalmát, érzelmi komfortérzetét. Egy nő minél pozitívabban látja önmagát, annál boldogabb a mellette álló férfi. De fontos megjegyezni: nem ő felelős a hangulatodért vagy az önbecsülésedért.

  2018 május 15
  Király Eszter
 • Miért lép félre a férfi? Miért csal a nő?

  Egy arcba, egy személyiségbe belefeledkezni könnyű, és ösztönös cselekedet. De kitartó, és érzékeny odafigyelést igénylő munka ugyanezt a misztikumot fenntartani a kapcsolatban, évek múlásával is ugyanazt az arcot látni, szeretettel figyelni, szavakkal simogatni.

  2018 április 17
  Király Eszter
Kapcsolat

Írj nekem!Kérem írja be a helyes választ:anyelfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot!

A honlap további használatához el kell fogadni az adatvédelmi nyilatkozatot és a sütik használatát. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát. Az adataid védelme fontos számomra, ezért szeretnélek tájékoztatni frissített Adatvédelmi nyilatkozatomról.

Bezárás